Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Administrarea sfântului Mir

Ziua de duminică, 5 septembrie 2010, a fost una de mare sărbătoare pentru comunitatea catolică din Onești, deoarece în aceasta zi însorită a fost celebrat sacramentul Mirului în Parohia Romano-Catolică "Sfinții Petru și Paul". Duhul Sfânt a coborât asupra celor 157 de candidați prin mâinile Preasfințitului Petru Gherghel, episcop de Iași.

După o pregătire asiduă care s-a derulat pe parcursul ultimelor luni, sâmbătă de sâmbătă, și care s-a intensificat pe parcursul ultimelor două săptămâni, cei 157 de candidați la Mir au venit, însoțiți de părinți și de nași, în întâmpinarea Preasfințitului. În jurul orei 12 a avut loc primirea PS Petru Gherghel aproape de intrarea în cartierul catolic, după care candidații la Mir au venit în procesiune spre grota din curtea bisericii parohiale, unde a avut loc sfânta Liturghie.

Sfânta Liturghie a început la ora 12.30 și s-a desfășurat într-o atmosferă de deosebită bucurie și emoție. În cuvântul său, Preasfințitul a vorbit despre sărbătoarea Rusaliilor și despre repetarea ei în acele momente pentru noi toți cei care, asemenea apostolilor adunați în cenacol împreună cu Preacurata Fecioară Maria, ne aflam adunați în rugăciune, invocând coborârea Duhului Sfânt cu cele șapte daruri ale sale.

După predică, în cadrul căreia Preasfințitul i-a invitat pe șapte din candidații la Mir, dar și pe toți ceilalți participanți să răspundă la câteva întrebări, a urmat punctul culminant al sfintei Liturghii, conferirea sacramentului Mirului. Preasfințitul, ajutat de părintele paroh Iosif Păuleț, a împărțit sacramentul Mirului celor 157 de candidați. Momentul a fost plin de emoție, cu adevărat încărcat de sentiment sacru și de o sfântă bucurie.

La final, PS Petru Gherghel a adresat calde felicitări atât candidaților, cât și tuturor celor care s-au ocupat de pregătirea acestora și de organizarea frumosului eveniment: părintele paroh Iosif Păuleț, părintele vicar Florin-Petru Sescu și animatorii din Acțiunea Catolică. După ce Preasfințitul a mulțumit și l-a felicitat public pe părintele paroh Iosif Păuleț pentru munca desfășurată în decursul celor 14 ani și 6 luni de când păstorește această comunitate, având în vedere că el a fost numit de la 1 septembrie paroh de Suceava, a împărțit cu multă căldură binecuvântarea finală cu care s-a încheiat și sfânta Liturghie.

Mulțumim bunului Dumnezeu pentru toate harurile pe care nu încetează să le reverse asupra comunității noastre prin mâinile preoților noștri. Mulțumim părintelui paroh Iosif Păuleț pentru susținere și toată munca desfășurată în cei 14 ani și 6 luni de când a păstorit această comunitate, părintelui Florin-Petru Sescu pentru neobosita implicare în pregătirea candidaților și a sfintei Liturghii, și tuturor celor care, într-un fel sau altul, au contribuit la reușita acestui eveniment.

Ana-Maria Blaga

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 5 septembrie: Onești: Administrarea sfântului Mir


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat