Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Moment festiv pentru Facultatea de Teologie Romano-Catolică

Printr-un moment festiv și inedit o nouă promoție de absolvenți ai Facultății de Teologie Romano-Catolică, din cadrul Universității Al. I. Cuza din Iași, au sărbătorit sâmbătă 12 iunie 2010 ora 11.00, finalizarea studiilor universitare. A fost un moment încărcat de emoții profunde, atât pentru absolvenți, cât și pentru cadrele didactice, respectiv pentru familiile absolvenților, prietenii și colegiilor altor ani de studiu, care au participat la acest eveniment.

Festivitatea a fost deschisă de pr. prof. Iulian Ianuș, care, stăpânit de emoție și cu bucurie în suflet, a adresat un Bine ați venit! tuturor celor care au dorit să fie alături de absolvenți și profesori la acest ceas de sărbătoare. Este momentul în care absolvenții promoție 2010 încheie una din cele mai frumoase etape ale vieții - studenția. Cele două specializări atrăgătoare prin prisma cunoștințelor pe care le oferă tinerilor reprezintă și posibilitatea afirmării și realizării profesionale în câmp didactic și social. Absolvenții acestui an finalizează studiile în unul din cele mai frumoase și atrăgătoare domenii, cel al teologiei. Specializările alese de noi, în urmă cu trei ani, Teologia Socială și Teologia Didactică, au pregătit profesori de religie pentru învățământul gimnazial și liceal, cercetători în domeniul teologiei și asistenți sociali, cuprinzând posibilitatea de expresie specifică vieții creștine.

Iată, anii au trecut și astăzi ne-am aflat într-un moment de bilanț, dar și în fața unui nou început. Au trecut trei ani de studiu, cu atâtea cursuri, lucrări practice și seminarii, pe parcursul cărora noi absolvenții de astăzi, am făcut și experiența multor realizări. Alături de toate acestea am avut un corp profesoral deosebit, care prin intermediul instituției în care am fost înscriși ne-a fost oferite informațiile, conținuturile și condiții de studiu încă de la intrare. De la început găsindu-ne în mediul universitar am avut sentimentul unei sobrietăți academice, dar și liniștea și senzația unui loc special, în care se respiră cultură și spirit. Încet, dar sigur, pe măsură ce anii au trecut, noi tinerii acestei generații de absolvenți, am acumulat noi și noi informații, am asimilat noi cunoștințe și ne-am format profesional ca specialiști în domeniu.

Dragi colegi, să avem încredere în noi și să fim convinși că ceea ce am realizat până în acest moment înseamnă mult și trebuie să avem încredere deplină în puterile noastre. Am învățat de la profesorii noștri atât de multe lucruri și acum știm încă unul, esențial pentru reușita în profesie, dar și în viață: faptul că numai învățând și muncind în continuare ne putem asigura desăvârșirea și succesul. Să luăm cu noi tot ce am învățat bun în acești ani de facultate, și să nu uităm că porțile Almei Mater rămân mereu deschise pentru noi.

Părinților le mulțumim pentru că, pe parcursul acestor ani, au fost mereu alături de noi și că au fost oricând gata să se sacrifice pentru a ne asigura condițiile necesare studiilor și că au suferit alături de noi momentele mai dificile, susținându-ne în devenirea noastră profesională, umană și intelectuală. Să fim călăuziți în viață de cele trei valori absolute, fundamentale ale omului: adevărul, binele și frumosul. Bunul Dumnezeu să ne ajute, ca roadele și bucuriile acestei frumoase etape din viața noastră de studenți, să se înmulțească peste noi, iar Duhul Sfânt să ne călăuzească să înaintăm pe calea desăvârșirii și a împlinirilor.

În încheiere doresc să mulțumesc în numele tuturor absolvenților facultății din acest an, părinților profesori Iosif Enășoae, Emil Dumea, Farcaș Lucian, Eduard Pătrașcu, Iosif Iacob, Iulian Ianuș și profesorilor Iosif Tamaș și Nadia Văcaru, care ne-au îndrumat pașii și care ne-au fost alături atât ca dascăli, cât și ca prieteni. Am învățat nu doar carte, dar și valorile vieții, așa încât, mulțumită experienței din facultate, pășim în viață cu pași mai siguri.

Felicitări absolvenților, mulțumiri profesorilor și părinților, succes generațiilor următoare.

Vivat Academia, Vivant Professores,
Vivat Promoția Teologie 2010!

Absolvent Maria-Simona Apetri
 


lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat