Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna iunie

Un instantaneu fotografic cu o parte dintre preoții Diecezei de Iași prezenți la o celebrare în catedrala nouă din Iași este imaginea de pe coperta numărului 6 (246) dedicat lunii iunie 2010, al revistei "Lumina creștinului", din seria nouă, anul XXI.

Continuă la pagina 2 seria "Apostolul neamurilor", ajunsă la episodul XXXIV, precum și mesajul terezian, intitulat "Iubire continuă"".

Scrisorii pastorale "Voi sunteți prietenii mei" a PS Petru Gherghel îi este dedicată pagina 3.

"Anul Sfintei Preoții se apropie de final" este titlul articolului din pagina 4 care deschide secțiunea "Actualitatea", în cadrul căreia este prezentată, la pagina 5, împlinirea a 20 de ani de când PS Petru Gherghel a fost consacrat episcop de către actualul cardinal Angelo Sodano, pe atunci arhiepiscop. În partea a doua a paginii 6 este reflecția "Preotul, comoară de neprețuit". Pelerinajul la Sighetu Marmației al unui grup de pelerini din Dieceza de Iași este ilustrat la pagina 7, iar la pagina următoare este un jurnal de călătorie, despre pelerinajul diecezan la mai multe locuri sfinte din Europa, printre care sanctuarul din Ars, cu mormântul sfântului Ioan Maria Vianney, efectuat de un grup de 46 de persoane, din care a făcut parte și PS Petru Gherghel, grup compus din șapte preoți, cinci călugărițe și mulți credincioși din toată Moldova. Urmează, la pagina 9, descrierea vizitei în Portugalia, efectuată de papa Benedict al XVI-lea în perioada 11-14 mai. "Trecut - prezent: 20 de ani" - sub acest titlu este prezentată, la pagina 10, împlinirea a 20 de ani de la redeschiderea oficială a Provinciei Franciscane "Sfântul Iosif" din România. Pe aceeași pagină, la rubrica "E bine de știut", sunt câteva detalii despre Anul Sfintei Preoții.

La secțiunea "Istorie", este prezentată figura cardinalului Luigi Poggi, la pagina 11.

Părintelui Angelo Paoli, declarat fericit în luna aprilie, îi este dedicată pagina 12.

La secțiunea "Anul Sfintei Preoții", este prezentată Întâlnirea Națională a Preoților de la Oradea.

Câteva dintre gândurile unui preot scrise în dimineața hirotonirii sunt reproduse la pagina 14, dedicată familiilor, sub titlul "Astăzi «mă căsătoresc» cu tine!".

Continuă povestea "Prizonierul corsarului" la paginile 15-16, dedicate copiilor, împreună cu rubrica "Așa răspund copiii", cu răspunsuri despre preoți și preoție.

Secțiunea "Pentru tineri" începe la pagina 17 cu articolul "Ziua Tineretului, mozaicul tinereții", continuă două pagini dedicate Celei de-a XXV-a Zi Mondială a Tineretului la nivel diecezan, găzduită de Parohia "Sfântul Marcu" din Cleja, pagina 19 încheindu-se cu "Tablete spirituale", cu titlul "Trup și suflet".

Prima parte a articolului "Călătorie misionară" despre vizita făcută de PS Aurel Percă, în perioada 9-22 aprilie, la preoții "fidei donum" ai Diecezei de Iași care își oferă slujirea pastorală în Coasta de Fildeș, ocupă pagina 20.

Paginile 21-23, sub genericul "Știri", cuprind informații despre evenimente petrecute în lume și în Dieceza de Iași.

La pagina 24, găsim luna aceasta alte câteva răspunsuri din domeniul juridic, la paginile 25-26 este "Poșta redacției", revista încheindu-se cu rebusul "Slujirea preoțească", criptografia "Doamne Isuse Cristoase, și o listă cu parohiile și instituțiile care au mai sprijinit financiar Editura "Presa Bună" în ultima perioadă.

Ultima copertă ne prezintă imagini cu evenimente mai importante din lunile aprilie și mai.

Vă dorim lectură plăcută!

Ovidiu Bișog

* * *


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat