Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Săbăoani: Ziua Bolnavului la sanctuarul "Regina Sfântului Rozariu"

Cu ocazia Zilei Bolnavului la nivel diecezan, sâmbătă, 15 mai 2010, în jur de 150 de bolnavi ai comunității din Săbăoani s-au îndreptat către Preacurata Fecioara Maria, Regina sfântului Rozariu și Regina lunii mai, în sanctuarul "Regina Sfântului Rozariu" din Săbăoani pentru a încredința ei grijile și suferințele pe care zi de zi le poartă în viața lor. Împreună cu ei, familiile și prietenii s-au alăturat pentru a face și mai frumoasă această sărbătoare minunată, precum și grupul de tineri al Acțiunii Catolice "Sf. Iosif" din Săbăoani, care au asigurat buna desfășurare a celebrării liturgice.

Liturghia a fost prezidată de către pr. Isidor Mîrț, proaspăt numit paroh al nou înființatei parohii Bogata, alături de el concelebrând pr. Toma Encuță, paroh de Săbăoani "Sf. Mihail Arhanghelul", pr. prelat Albert Holenstein, precum și părinții vicari din parohiei.

Pr. paroh Toma a evidențiat în cadrul predicii importanța persoanelor bolnave în cadrul unei comunități, aportul lor deosebit la păstrarea credinței și a speranței în cadrul Bisericii, mai ales în aceste timpuri vitrege, când omul se îndepărtează din ce în ce mai mult de Dumnezeu. În acest sens, el a spus că, în Biserică și în societate, de multe ori se verifică următoarea realitate: persoane grav bolnave în trup, dar foarte sănătoase în spirit, în suflet, cu o credință fidelă și exemplară în Dumnezeu, și persoane foarte sănătoase în trup, dar încovoiate în spirit, bolnave din punct de vedere spiritual. Iar aici un rol deosebit îl au persoanele bolnave, care pot ajuta prin forța lor sufletească și pe cei sănătoși, care-și caută un sens în viața lor. În finalul predicii, i-a invitat pe toți să se roage lui Dumnezeu pentru ca, prin mijlocirea Preacuratei Fecioare Maria să devenim toți vrednici de darul iubirii lui Dumnezeu. Îngenunchind în fața altarului ei să ne dăruim cu totul lui Dumnezeu cu bucuriile și suferințele noastre.

La finalul sfintei celebrări, fiecare bolnav a primit din partea tinerilor o floare, simbol al prețuirii de care se bucură ei în cadrul comunității. Iar apoi a urmat, în fața grotei de lângă sanctuar, un mic program artistic, oferit tot sărbătoriților, de către copiii și tinerii din Săbăoani. În tot acest timp, li s-a oferit suc și cozonac, iar pr. Toma Encuță și doamna primar Valeria Dascălu le-au mulțumit pentru tot efortul pe care ei îl depun la edificarea spirituală a comunității.

Această sărbătoare deosebită a fost o ocazie deosebită de a ne apropia, în această binecuvântată lună mai, de Fecioara Maria, să-i dăruim floarea recunoștinței pentru tot ce face pentru noi. Ei i-am dăruit viața noastră întreagă.

Pr. Marius Dumea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 15 mai: Săbăoani: Ziua Bolnavului la sanctuarul "Regina Sfântului Rozariu"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat