Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: "AC - dialog între generații"

Membrii Acțiunii Catolice, sector adulți, din zona Roman s-au întâlnit sâmbătă, 6 martie 2010, la Parohia "Sf. Tereza a Pruncului Isus", Roman, pentru o zi de formare.

Au fost prezenți adulți din opt parohii din cele nouă cu ACA din zona Roman. La activități a participat și pr. Iosif Dămătăr, asistentul spiritual diecezan al sectorului adulți.

Primul moment formativ, numit: "Să cunoaștem mai bine Acțiunea Catolică", a fost prezentat de Adriana Ianuș, președinta AC Iași,. S-au evidențiat caracteristicile Acțiunii Catolice și structura asociației. Al doilea moment, "Dialog între generații - relația părinți copii", a fost prezentat de Iuliana Petruț, care a subliniat importanța familiei în educația copiilor, modalități de comunicare cu copiii mici, cu adolescenții și a cu părinții vârstnici .

Monica Erdeș a prezentat reflecții pe tema anului asociativ 2009-2010: "Pentru ca bucuria noastră să fie deplină". Ca membri ai Acțiunii Catolice, trebuie să privim mereu la noi înșine și să ne descoperim acele mici cămăruțe ale inimii și sufletului nostru, mulțumiți de împlinirea menirii noastre. Referitor la motoul anului: "Bucurați-vă pentru că numele voastre sunt scrise în ceruri!" (Lc 10,20), Cristina Smeu în relatarea sa a precizat că este o binecuvântare ca, numele noastre să fie scrise în ceruri, în cartea vieții.

La dezbaterile pe grupe și discuții, un număr mare participanți au luat cuvântul, ceea ce denotă interesul deosebit pentru tematica propusă.

Ziua s-a încheiat, adunați în jurul crucii, pentru a-l însoți pe Isus cu nespusă iubire și bucurie, pentru a-l adora pe drumul crucii spre Calvar.

A fost o zi rodnică, instructivă și de înălțare spirituală, iar pr. Iosif Dămătăr ne-a recomandat să împărtășim laicilor din parohia noastră experiența trăită.

Viorica Spătaru


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat