Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Izvoare: Pași spre o nouă experiență

Un grup de tineri din zona Bacăului împreună cu Surorile Oblate Asumpționiste și cu pr. Petrică Sebastian Tamaș, au avut bucuria de a trăi un moment de rugăciune și comuniune sâmbătă, 21 februarie 2010, la Mănăstirea "Sf. Monica" din Izvoare, Bacău.

Această nouă experiență a fost pentru noi ceva nou, cu totul special care ne-a adus cu un pas înainte în fața lui Dumnezeu.

Am început această zi printr-un moment de rugăciune prin care ne-am încredințat lui Dumnezeu pentru a putea să trăim în profunzime această zi. Printr-un joc de cunoaștere am reușit să formăm o relație de amiciție. Am învățat să-l ascultăm pe cel de lângă noi și mai ales să-i fim alături cu un sfat și cu o vorbă bună. A urmat dezbaterea temei "Dăruire și jertfă" pe care o întâlnim zilnic, în viața de zi cu zi. Am descoperit că trebuie să renunțăm și să dăruim din puținul nostru celor care duc lipsă, trăind astfel postul care este echivalentul jertfei prin dăruire de sine. În fiecare zi ne jertfim pentru idealurile noastre. Avem nevoie de jertfe în viața noastră pentru a o face cât mai rodnică. Acest drum al Postului Mare este alimentat prin credință, iubire, dăruirea noastră de sine și mai ales prin rugăciunea care ne conduce direct la comuniune cu Dumnezeu.

Am continuat ziua cu sfânta Liturghie. Ne-am adunat în fața lui ca o mică familie, unde am descoperit mai mult valoarea jertfei lui Isus Cristos. Apoi a urmat prânzul unde ne-am refăcut forțele trăind bucuria comuniunii. Ziua a continuat cu prezentarea unor scenete despre post, rugăciune și pomană. Ziua s-a încheiat cu meditarea Căii Sfintei Cruci compusă de noi.

Această experiență pe care am trăit-o la Izvoare ne face să ne abandonăm în totalitate lui Dumnezeu și mai ales să ne lăsăm conduși de mâna lui pe calea adevărului și a iubirii.

Am plecat încărcați sufletește, cu o față senină, cu un suflet curat și deschis, gata să primească și să ofere multă iubire.

A consemnat Roxana Dârvaru


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat