Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut "Lumina creștinului" pe luna ianuarie

Gestul binecuvântării din partea PS Aurel Percă la împlinirea a 10 ani de episcopat, alături de care la altar se aflau și PS Petru Gherghel și PS Anton Coșa, este imaginea cu care revista "Lumina creștinului" debutează în cel de-al XXI-lea an din noua serie, cu numărul 1 (241) dedicat lunii ianuarie 2010. Motoul de pe copertă "Rămâneți înrădăcinați și întemeiați în iubire" este chiar deviza sub care își desfășoară slujirea episcopală PS Percă.

La pagina 2 continuă reflecțiile dedicate apostolului Paul (partea a XXIX-a). Mesajul terezian poate fi găsit la aceeași pagină, intitulat "Chemare la apostolat".

Editorialul din paginile 3 și 4, intitulat "La 20 de ani de la Revoluție", face o succintă trecere în revistă a schimbărilor din fostul bloc comunist din estul Europei, prin perspectivele oferite de simpozionul "Rezistența prin valori spirituale. Modele și fapte din istoria recentă a României și Europei de Est" desfășurat la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași în zilele de 10 și 11 decembrie 2009.

La rubrica "Actualitatea", pagina 5 marchează împlinirea a 10 ani de episcopat ai PS Aurel Percă, episcopul auxiliar al Diecezei de Iași. Un interviu cu ep. Percă poate fi citit în următoarele două pagini.

"Au fost sfințiți 18 diaconi" este titlul care domină pagina 8, cu descrierea hirotonirii de diaconi din ziua de 8 decembrie 2009, din catedrala mare.

Sub titlul "Voi veți fi martorii acestor lucruri", articolul din pagina 9 abordează Săptămâna de Rugăciune pentru Unitatea Creștinilor care se va desfășura în perioada 18-25 ianuarie 2010.

Despre Ziua Mondială a Păcii și despre Ziua Mondială a Migrantului și a Refugiatului puteți citi în pagina 10, alături de coloana "E bine de știut".

Părintele Mărtin "Matei" Ghiuzan este "figura ilustră" prezentată la rubrica "Istorie", din pagina 11.

"Mesajul sfinților" continuă la pagina 12 cu prezentarea figurii fericitului Zoltan Lajos Meszlenyi.

"E Preotul...! Deschideți-i ușa lui Dumnezeu" este o reflecție găzduită la pagina 13, la secțiunea "Anul Sfintei Preoții".

"Pentru familii" este propus articolul "Tu ești comoara mea" la pagina 14.

Paginile dedicate celor mici, continuă cu un nou fragment din povestea "Prizonierul corsarului" la pagina 15 și "Așa răspund copiii despre Bobotează" la pagina 16.

Tinerilor li se propune la pagina 17 reflecția "Catedrala timpului".

Pagina 18 prezintă cititorilor vizita în România a părintelui Daniel Ange, din perioada 28 noiembrie - 7 decembrie 2009, articolul continuându-se pe alte două coloane din pagina 19, unde, la coloana "Tablete spirituală", găsim textul intitulat "Înspăimântări spulberate".

Două tinere, Teodora Lungu și Cristina Gheț, din Dieceza de Iași, vor merge în Africa, în misiunea Djebonoua din Coasta de Fildeș, fiind acum protagonistele unui interviu în pagina 20.

Paginile 21-23, sub genericul "Știri", cuprind informații despre evenimentele petrecute în lume și în Dieceza de Iași.

Despre gripa A/H1N1 puteți citi informații la rubrica "În apărarea sănătății" din pagina 24.

"Poșta redacției", "Noutăți editoriale", concursul "Citești și câștigi", rebusul "Preoți sfinți (V)", taloanele de abonament la publicațiile propuse de Editura "Presa Bună", precum și o listă a parohiilor care au mai contribuit la susținerea acestei edituri sunt ultimele pagini ale acestei reviste (25-27).

Pe ultima copertă a revistei se găsesc diverse imagini de la evenimentele petrecute în Dieceza de Iași în lunile noiembrie și decembrie 2009, precum și informații despre transmiterea sfintei Liturghii duminicale și în sărbătorile de poruncă la Radio Iași, precum și date tehnice despre recepționarea postului Radio Maria.

O serie de alte articole pot fi citite și pe sit la secțiunea "Bibliotecă/Publicații".

Lectură plăcută!

Ovidiu Bișog

* * *


 


lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat