Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Concertul caritativ O fântână pentru copiii din Kenya

Grupul "Celest" și orchestra de elevi de la Liceul de Artă "George Apostu" din Bacău au susținut, marți, 15 decembrie 2009, în biserica "Fericitul Ieremia" din Bacău, un concert de caritate pentru semenii noștri din Kenya.

Tinerii muzicieni au interpretat colinde celebre, ce au smuls ropote de aplauze credincioșilor prezenți în biserică. Orchestra liceului împreună cu Grupul "Celest", format din Adriana Vacaru, Oana Stroia, Monica Bejenaru, Adrian Muntenașu, Andrei Ciobanu și Abel Coban au sensibilizat asistența pentru a dona bani în vederea ajutorării copiilor subnutriți din Kenya, una dintre cele mai sărace țări africane. Acțiunea a fost sprijinită de părintele Dumitru Gabor, paroh al comunității "Fericitul Ieremia" din Bacău, și părintele Isidor Mârț, care a fost misionar timp de șase ani în Kenya.

"Acțiunea elevilor de la Liceul de artă este extraordinară. Sperăm ca mulți dintre credincioșii noștri să poată contribui cu bani pentru a le construi copiilor, într-una dintre micile comunități catolice din deșert, o fântână pentru a le îmbunătăți traiul", a spus părintele Isidor Mârț în cuvântul de la finalul concertului, transmițând totodată și salutul seminaristului Ciprian Solomon, din Parohia "Fericitul Ieremia", care se află pentru o experiență pastorală în misiunea din Kenya.

La rândul său, părintele paroh Dumitru Gabor a felicitat inițiativa și efortul acestor tineri interpreți spunând că: "Nimeni nu e mai bogat decât cel care dăruiește... și, cu siguranță, nu numai că ne-au încântat, dar sunt pentru noi niște modele, așa cum sunt ei, tineri, chiar foarte tineri. Acești tineri dau o lecție acelora care cred că sunt bogați, dar pentru că se închid în bogăția lor, sunt mai săraci... Le mulțumim pentru această seară, le mulțumim că duc mai departe ceea ce este bucuria de a cânta și mai ales de a păstra niște comori, iar Crăciunul, prin acești tineri, ne invită să ne deschidem. Ne învață că există comuniune, există armonie, nu numai muzicală, dar există și o armonie a inimilor".

Efortul și dăruirea acestor tineri au fost încununate cu succes, iar din donațiile credincioșilor s-au strâns 2.100 de lei, cu care misionarii noștri vor săpa o fântână pentru copiii din Kenya, ajutându-i pe copii să aibă ceea ce le lipsește cel mai mult, apa.

Dumnezeu să le răsplătească efortul și sperăm că exemplul lor va fi urmat și de alți tineri inimoși care pot oferi ceva pentru cei mai puțin norocoși decât ei.

Pr. Adrian Blăjuță

* * *

Pentru mai multe detalii accesați: http://www.pfib.ro/articole1.php?id=s20091215


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat