Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Münster: Întronizarea noului episcop

Sfânta Liturghie de întronizare a noului episcop de Münster, dr. Felix Genn, a avut loc duminică, 29 martie 2009, la ora 15.00, în domul din Münster, dedicat sfântului apostol Paul.

Într-un cadru festiv a fost dat citirii documentul de numire din partea Sfântului Părinte papa Benedict al XVI-lea, prezentat de nunțiul apostolic Jean-Claude Périsset, iar în prezența mitropolitului de Köln, card. Joachim Meisner, i-a fost înmânată cârja pastorală de către venerabilul episcop Reinhard Lettman, retras din motive de vârstă.

După acest moment impresionant, prin care noul episcop a primit mandatul de păstor de Münster, devenind cel de-al 75-lea urmaș a primului episcop, sfântul Ludgerus, a fost condus și așezat pe scaunul episcopal în aplauzele asistenței, care umplea la refuz marele dom din Münster.

La acest act de inaugurare oficială a noului episcop de Münster au participat mai mult de 60 de episcopi din Germania și alte țări ale continentului, precum și din alte continente, Africa și America.

Din România au participat arhiepiscopul de București, dr. Ioan Robu, episcopul de Iași, Petru Gherghel, și pr. prof. dr. Vladimir Petercă, întrucât între Dieceza de Münster și Diecezele de București și Iași s-au stabilit relații de parteneriat, cu sprijinul episcopului emerit Reinhard Lettmann.

La rugăciunea și bucuria Diecezei de Münster aducem și noi din România, de la București și Iași, omagiul nostru, precum și rugăciunile de binecuvântare pentru noul episcop dr. Felix Genn, precum și pentru mărirea și întărirea relațiilor de fraternitate și colaborare creștină.

Ep. Petru Gherghel


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat