Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sărbătoarea sfântului Iosif

Pe sfântul Iosif, noi, cei de la "Inima Neprihănită a Mariei" din Roman și nu numai, l-am sărbătorit într-un mod cu totul special. Sfântul Iosif a fost soțul sfintei Fecioare Maria și purtătorul de grijă al lui Isus, fapt pentru care a devenit protectorul tuturor familiilor.

Sfântul Iosif este și patronul celor două congregații alături de care l-am sărbătorit: "Surorile sărace ale sfântului Iosif" și "Iosefinii lui Murialdo", precum și patronul Acțiunii Catolice.

În cadrul slujbei de seară din 18 martie 2009, mai membri ai Acțiunii Catolice a Adulților l-au sărbătorit pe sfântul Iosif, aducându-i laudă prin cântec, lecturi, oferirea darurilor, spovadă, împărtășanie, și nu în ultimul rând prin rugăciuni și propuneri bune.

La 19 martie 2009, membri ai Acțiunii Catolice a Copiilor și ai Acțiunii Catolice a Tinerilor, împreună cu membri ai congregațiilor "Surorile sărace ale sfântului Iosif" și "Iosefinii lui Murialdo" au luat parte la o Liturghie solemnă în cinstea sfântului Iosif, patronul și ocrotitorul lor, la bucuria lor luând parte și întreaga comunitate din parohie.

Cu toții s-au pregătit pentru ca această sărbătoare să decurgă cât mai frumos. S-au pregătit cântece speciale închinate sfântului Iosif, cântece acompaniate de acorduri de chitară.

Fiecare dintre cele patru familii au avut contribuția lor la aceasta sfânta Liturghie: copii au cântat la chitară, tinerii și cele două congregații au cântat vocal, surorile și frații iosefini sunt cei care au pregătit cântecele și rugăciunea credincioșilor, iar la oferirea darurilor a participat câte un membru din fiecare familie.

Nu în ultimul rând, întreaga comunitate l-a primit în inimile lor pe Isus, prin sacramentul Spovezii și al Împărtășaniei. Cred că fiecare dintre cei prezenți l-au invocat pe sfântul Iosif, cerându-i prin rugăciuni smerite ocrotire, pace și iubire în familii.

După sfânta Liturghie, tinerii, copii și cele două congregații au servit la subsolul bisericii câte o prăjitură și un pahar de suc.

A fost o sărbătoare frumoasă, petrecută în sânul celei mai mari familii: familia lui Dumnezeu.

Alexandra Luca


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat