Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Luncani: Exerciții spirituale pentru Consiliul Diecezan al AC

Mănăstirea Carmelită din Luncani a găzduit, în perioada 13-15 martie 2009, exerciții spirituale pentru Consiliul Diecezan al Acțiunii Catolice "Sfântul Iosif din Dieceza de Iași". Tema acestor zile de reflecție spirituală a fost "Paul din Tars - totul al lui Cristos, totul pentru Cristos", iar coordonatorul a fost pr. Felix Roca, asistent spiritual general AC.

Exercițiile spirituale au debutat vineri seara cu rugăciunea Vesperelor, urmată de celebrarea sfintei Liturghii în frumoasa biserică a mănăstirii carmelite. O introducere în tema exercițiilor spirituale ne-a fost realizată de pr. Felix Roca, care a explicat condițiile unei bune reflecții spirituale: tăcerea, meditația, rugăciunea. Seara a continuat cu vizionarea primei părți a filmului "Sfântul Paul".

Ziua de sâmbătă a început cu rugăciunea Laudelor, după care pr. Iosif Dămătăr, asistentul spiritual AC al sectorului adulți, a prezentat tema "Paul, ales și chemat pentru Evanghelie". Părintele ne-a invitat să transpunem în viața noastră această temă printr-un timp de meditație personală, dar și printr-o oră de adorație euharistică în care să-l adorăm pe Isus din Preasfântul Sacrament. A urmat după aceea rugăciunea Rozariului, când i-am mulțumit și i-am cerut lui Dumnezeu binecuvântări pentru viața noastră, dar mai ales pentru misiunea pe care o avem în cadrul Acțiunii Catolice. Așa cum ne spunea părintele Iosif, "ce-am sădit acum, se vede în viitor".

Al doilea moment de meditație al zilei a fost realizat după-amiază de către pr. Felix Roca, printr-o reflecție asupra temei "Paul, slujitorul lui Cristos". Am înțeles cu toții că viața ne este o slujire a lui Dumnezeu, concretizată prin slujirea aproapelui. La sfârșitul acestei meditații pr. Felix Roca ne-a supus unei provocări de care cu toții ne-am ferit un pic la început, și anume aceea ca fiecare dintre noi să facă o reflecție și o rugăciune la o stațiune din Calea crucii. În final s-a dovedit a fi ceva neașteptat și pătrunzător totodată, Calea crucii făcută de fiecare dintre noi a reușit să ne miște tuturor inimile .

După Calea sfintei cruci am participat la sfânta Liturghie și apoi ne-am rugat rugăciunea Vesperelor. Seara s-a încheiat cu vizionarea celei de-a doua părți a filmului "Sfântul Paul".

Ultima zi a Exercițiilor spirituale a fost dedicată temei "Paul, pentru mine a trăi este Cristos", urmată de sfânta Liturghie la care am participat împreună cu credincioșii din Luncani.

În cadrul concluziilor acestor zile s-a subliniat importanța exercițiilor spirituale și a unei vieții spirituale autentice pentru un responsabil de Acțiune Catolică. În final ne-am rugat după intenția Sfântului Părinte și am obținut indulgența plenară.

Raluca Bivolaru

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 13-15 martie: Luncani: Exerciții spirituale pentru Consiliul Diecezan al AC


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat