Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Itinerar spiritual spre Înviere, pentru tineri

Episcopia Romano-Catolică de Iași organizează, prin intermediul Oficiului pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, un itinerar spiritual pentru Postul Mare pentru tinerii din Iași, oferind astfel posibilitatea ca aceștia să se pregătească intens pentru trăirea sărbătorilor de Paști.

Itinerar este alcătuit din trei conferințe care au ca teme crucea, libertatea și creația. Exemplul sfântului Paul va fi o permanentă călăuză în acest itinerar.

Tema primei conferințe va fi "Evreul Saul în fața celui atârnat pe cruce". Conferința va fi ținută de pr. Alois Bulai, profesor la Institutul Teologic Romano-Catolic din Iași, și va avea loc joi, 19 martie 2009, la ora 19.00.

ÎPS Ioan Robu, arhiepiscop romano-catolic de București, va susține joi, 26 martie 2009, la ora 19.00, a doua conferință din cadrul itinerarului, ce va avea tema "Dumnezeu și libertatea".

Joi, 2 aprilie 2009, la ora 19.00, PS Florentin Crihălmeanu, episcop greco-catolic de Cluj-Gherla, va susține conferința "Creație-evoluție. Plan mântuitor sau întâmplare?".

Conferințele vor avea loc în aula sinodală a catedralei romano-catolice "Sfânta Maria Regină".

După conferințe este prevăzut un moment de dialog și de reflecție, oferindu-se oportunitatea de a adresa întrebări invitaților.

Acest itinerar are intenția de a-i ajuta pe tineri să îl întâlnească pe Domnul și prin intermediul reflecției și meditației. Acest îndemn se regăsește în Mesajul Sfântului Părinte Benedict al XVI-lea pentru A XXIV-a Zi Mondială a Tineretului, ce are ca temă "Ne-am pus speranța în Dumnezeul cel viu" (1Tim 4,10):

"Așa cum într-o zi l-a întâlnit pe tânărul Paul, Isus vrea să vă întâlnească și pe fiecare dintre voi, dragi tineri. Da, înainte de a fi o dorință a noastră, această întâlnire este o dorință vie a lui Cristos. Dar vreunul dintre voi ar putea să mă întrebe: Cum pot să-l întâlnesc eu, astăzi? Sau, mai degrabă, în ce mod el se apropie de mine? Biserica ne învață că dorința de a-l întâlni pe Domnul este deja rod al harului său. Atunci când în rugăciune exprimăm credința noastră, chiar și în întuneric îl întâlnim deja pentru că el ni se oferă nouă. Rugăciunea perseverentă deschide inima pentru a-l primi, așa cum explică sfântul Augustin: «Domnul Dumnezeul nostru vrea ca în rugăciuni să se exercite dorința noastră, așa încât să devenim capabili să primim ceea ce el vrea să ne dea» (Scrisori 130,8,17). Rugăciunea este dar al Duhului, care ne face bărbați și femei de speranță, și rugăciunea ține lumea deschisă lui Dumnezeu (cf. Spe salvi, 34)".

Pr. Felix Roca


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat