Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Sagna: Ziua mamei - flori și prețuire

Chiar dacă această zi intră în șirul zilelor din Postul Mare, nimic nu ne-a împiedicat să arătăm prețuirea și dragostea noastră față de mame, având-o în centrul atenției pe mama mamelor, preasfânta Fecioară Maria.

An de an, ziua de 8 martie trezește în rândul copiilor și tinerilor dorința de a-și manifesta prețuirea de acele Ființe care au răspuns afirmativ darului vieții primit de la Dumnezeu, ne-au ținut pe genunchii lor, ne-au vorbit despre Dumnezeu, ne-au împreunat mâinile, ne-au învățat primele rugăciuni. Această zi ne atrage atenția și inima spre mamele noastre, fie ca le mai avem lângă noi, fie că suntem departe de ele.

"Dumnezeu a creat o mamă minunată, o mamă care nu îmbătrânește niciodată; i-a făcut zâmbetul din raze de soare și i-a modelat inima din aur pur; în ochii ei a pus stele strălucitoare, iar în obraji trandafiri roșii; Dumnezeu a creat o mamă minunată, și mi-a dat această minune mie!".

Duminică, 8 martie 2009, după sfânta Liturghie, copiii pregătiți de tinerii parohiei au prezentat un program deosebit de frumos, cuprinzând cântece, poezii și replici care să ne amintească mereu de mama. În centrul tuturor mamelor au așezat-o pe preacurata Fecioară Maria, mama prin excelență. În deschiderea programului copiii au amintit de cuvântul Preasfințitului Petru Gherghel de la vizita pastorală, în care le-a vorbit despre gingășia și dragostea părinților, și în special a mamelor: "Sus pe cer sunt multe stele, jos, sunt mii de floricele, dar nici una dintre ele nu-s ca ochii mamei mele!".

Cuvintele, îmbrăcămintea, surâsul și dorul după multe mame plecate departe de casă pentru a câștiga o pâine mai dulce pentru familie au adus prin mesajul copiilor importanța și rolul angelic pe care îl are mama în familie!

La încheierea programului, copiii au oferit femeilor și mamelor câte o imagine a preasfintei Fecioare Maria, model de mamă, și câte o floare, semnul iubirii și prețuirii lor!

Pr. Iacob Stolnicu


 

lecturi: 17.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat