Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Cleja: "De ziua ta, măicuță!"

SAM Cleja, în parteneriat cu Parohia "Sfântul Francisc" și Familia Kolping, a organizat duminică, 8 martie 2009, un frumos spectacol dedicat tuturor mamelor, doamnelor și domnișoarelor. În centrul atenției a fost, totuși, persoana care colaborează la a da viață: mama. Spectacolul a fost pregătit de copiii Școlii de Arte și Meserii Cleja, coordonați de prof. Angelica Șarig și pr. Cristi Hodea, vicar parohial.

La 1 martie SAM Cleja a lansat proiectul cu titlul "De ziua ta, măicuță", în parteneriat cu Parohia "Sfântul Francisc" și Familia Kolping. Activitatea s-a deschis cu un "Târg de mărțișoare", organizat de copii și tineri din Familia Kolping Cleja.

Proiectul a cuprins mai multe activități:

  • confecționare de felicitări;

  • realizare de panouri cu titlul "Chipul mamei mele";

  • scrisori adresate mamelor;

  • program artistic "În așteptarea primăverii".

La 8 martie, proiectul s-a finalizat cu programul artistic, și tot atunci s-au premiat scrisorile adresate mamelor. Premiile au fost acordate de Familia Kolping Cleja, iar juriul care a analizat scrisorile a fost format din pr. Iosif Demeter și pr. Cristi Hodea. Totodată, în sală a avut loc o expoziție de felicitări și mărțișoare realizate de copii la școală în cadrului aceluiași proiect.

La spectacol au participat autoritățile locale, cadre didactice și foarte mulți spectatori. La sfârșit, copiii și membrii familiei Kolping au împărțit flori și felicitări confecționate de ei. "Acum, cu prilejul venirii primăverii și a lunii martie, doresc să-mi exprim sentimentele față de tine, scumpa mea mămică. M-ai crescut, m-ai îngrijit cu multă dragoste și gingășie, iar eu nu te pot răsplăti cu bogății ci îți ofer din suflet iubirea profundă ce o țin în inima mea, pentru tine mămica mea. Inima ta de mamă este ca o comoară ce păstrează în ea numai dragoste și căldură pentru cei din jurul tău și pentru mine, însă această comoară nu are nevoie de cheie pentru a se deschide, căci tu îți deschizi inima întotdeauna...

Așa cum petalele florilor se deschid, sărutând roua dimineții, pentru a rezista căldurii de peste zi, tot așa îmi deschid și eu inima pentru a-ți împărtăși iubirea ce o port pentru tine. Cu ocazia acestei zile îți urez să ai parte numai de fericire, sănătate și noroc în fiecare clipă a vieții tale".

Pr. Cristi Hodea


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat