Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Spectacol de 8 martie

Tineri și copii ai Parohiei "Sfântul Nicolae" din Bacău s-au străduit, cu prilejul zilei de 8 martie 2009, să aducă un zâmbet și o rază de speranță tuturor mamelor.

După sfânta Liturghie de la ora 12.00, copiii au recitat poezii și au cântat pentru mamele lor. La plecare, fiecare mamă a primit un mărțișor confecționat de copii special pentru această ocazie. După sfânta Liturghie de la ora 18.00, tinerii parohiei au pregătit un mic recital de cântece dedicate celei mai dragi ființe... mama!

Bucuria și emoțiile au fost mai mari, întrucât i-am avut în mijlocul nostru pe episcopul Petru Gherghel, pe episcopul auxiliar Aurel Percă, pe pr. decan Isidor Dâscă și un număr mare de preoți oaspeți, dar și foarte multe mame, care au trăit cu intensitate acest moment unic.

Cu această ocazie Excelența sa Petru Gherghel a transmis tuturor mamelor un călduros "La mulți ani!". De asemenea, la plecare, tinerii au dăruit tuturor mamelor un mărțișor.

Ne alăturăm și noi celor care au felicitat mamele și pe această cale transmitem urările noastre deosebite, iar mama noastră cerească să vă ocrotească și să vă inspire spre o viață fericită: "La mulți ani!".

Pr. Alfons-Eugen Zelionka

* * *

Nici nu știu cum să încep... Nu găsesc cuvintele potrivite pentru a-ți mulțumi pentru tot... Ți-aș spune că te iubesc, însă știi deja... Ți-aș spune că ești tot ce am mai bun, însă cuvintele sunt de prisos pentru că tu știi asta... Știu că, poate, câteodată te-am supărat, însă nu a fost cu intenție; știu că nu te-am ascultat mereu, însă sper să îmi fie iertate toate... Știu că, poate, câteodată nu am fost fiica pe care ți-ai dorit-o, poate că am fost prea rebelă sau prea cuminte, însă sunt aici pentru a te iubi necondiționat pentru că numai tu mi-ai știut necazurile și fericirile, numai tu m-ai ferit de tot ce e mai rău și mi-ai oferit tot ce e mai bun... Mi-ai oferit trup din trupul tău, ore din viața ta și cel mai important lucru este că mi-ai oferit dragostea ta...

Poate că mulți ar vrea să fie în locul meu acum, însă nu te-aș schimba pentru nimic în lume... Doar tu poți să știi cât de greu mi-ar fi fost fără tine, fără sa-ți aud cântecul de leagăn, fără să mă bucur de mângâierile tale, fără să-ți văd chipul angelic... Știi că numai împreună putem trece peste tot și numai împreună vom fi fericiți... Știi că nu aș putea trăi departe de tine, deoarece tu ești cea care mă alimentează în fiecare zi cu energie și cu poftă de viață...

Ești centrul universului meu și fără tine nimic nu ar mai avea rost și nu îmi rămâne decât să îți mulțumesc pentru ceea ce ești și pentru ceea ce faci pentru mine... Te iubesc pentru ca exiști, te iubesc pentru că ești mereu aici pentru mine, te iubesc pentru ce ești, te iubesc pentru că mi-ai dat viață, te iubesc pentru că m-ai acceptat așa cum sunt, cu calități și defecte, și nu ai încercat să mă schimbi! Te iubesc!


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat