Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Celebrarea morții fericitului Ieremia

La sanctuarul "Fericitul Ieremia" din Onești a avut loc joi, 5 martie 2009, începând cu ora 10.30 o sfântă Liturghie ocazionată de împlinirea a 384 de ani de la trecerea la cele veșnice a fericitului Ieremia (5 martie 1625). La celebrarea prezidată de PS Petru Gherghel au participat 25 de preoți, persoane consacrate, seminariști, elevi ai Liceului Catolic din Onești, precum și mulți credincioși din localitățile învecinate.

La începutul sfintei Liturghii, pr. Ubaldo Oliviero, rector al sanctuarului, a transmis un salut de bun venit ES Petru Gherghel, evocând importanța evenimentului, primul de acest gen în România de la aducerea și depunerea moaștelor fericitului Ieremia în sanctuarul din Onești.

În cadrul omiliei, PS Gherghel i-a invitat pe toți să-l laude pe Dumnezeu în sfinții săi, reamintindu-le de ultimele momente ale vieții fericitului Ieremia, subliniind faptul că el poate fi numit cu adevărat un erou al dragostei, împlinind îndemnul superiorului de a merge să îngrijească un nobil al regatului de Napoli, grav bolnav, având de îndurat un ger puternic și o distanță îndelungată. PS Petru Gherghel a vorbit despre împlinirea cu încredere a legii iubirii de către fericitul Ieremia, care, urmându-l cu fidelitate pe Cristos, a devenit exemplu și impuls pentru noi de a pune în practică porunca iubirii față de aproapele, îndemnându-ne pe fiecare dintre noi, spunându-ne asemenea lui Isus: "Mergi și fă și tu la fel!".

Alături de aceste cuvinte de învățătură, PS Petru a mulțumit tuturor cinstitorilor fericitului Ieremia care au participat la această sfântă celebrare, în mod deosebit corului Liceului Catolic din Onești care a însuflețit prin cântările lui sfânta Liturghie.

La sfârșit i-a îndemnat pe toți să-l laude și să-l preamărească neîncetat pe Dumnezeu pentru toate binefacerile primite, îndeosebi prin viața de slujire a fericitului Ieremia, care acum se bucură în patria fericirii veșnice alături de cei pe care i-a îngrijit timp de 47 de ani, invocând mila lui Dumnezeu pentru a asculta rugăciunile poporului român ca în curând fericitul Ieremia să fie ridicat la cinstea altarelor întru sfințirea și bucuria confraților săi.

Adaptare după www.ofmcapucini.ro

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto de pe situl www.ofmcapucini.ro


 

lecturi: 21.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat