Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Zi de rugăciune

În Parohia "Sfinții Petru și Paul" din Onești, un număr semnificativ de femei au luat parte vineri, 6 martie 2009, la o celebrare deosebită dedicată tuturor femeilor. Ele s-au rugat după intențiile Bisericii și ale lumii întregi.

Anul acesta atenția s-a îndreptat spre țara Papua Noua Guinee. Schema pentru momentele de rugăciune a fost realizată de către femeile acestei țări, tema fiind: "În Cristos, mai multe mădulare, un singur trup".

Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor pentru Unitatea Creștinilor se celebrează în prima vineri din luna martie a anului. În fiecare an se alătură tot mai multe femei, fără deosebire de naționalitate, confesiune sau cultură. Dorința este aceea de a ne uni în rugăciune pentru toate problemele cu care se confruntă omenirea. În fiecare an se alege o temă în cadrul căreia sunt scoase în evidență dificultățile cu care se confruntă țara organizatoare.

La Onești, vineri 6 martie 2009, la ora 19:00, membrii asociației "Sfântul Vicențiu de Paul" au organizat o celebrare la care au participat activ mai mulți credincioși, în special femei, din toate categoriile sociale. Mulțumirea a fost pe măsură, credincioșii rămânând cu un imbold în suflet, acela de a se implica pe viitor în cât mai multe acțiuni de acest fel. Dorința lor de a contribui la a face lumea mai bună s-a concretizat și printr-o colectă ce se va îndrepta spre scopuri caritabile.

Când maica Tereza de Calcutta a fost întrebată dacă face depresie când vede puținul bine pe care-l face într-o lume a foametei și sărăciei, ea a răspuns: "Ceea ce fac eu este doar o picătură dintr-un ocean și dacă nu aș face acest puțin oceanul ar fi mai mic cu un strop".

Femeile din Onești au conștientizat că prin rugăciunea lor au contribuit cu un strop la oceanul de rugăciune al întregii lumi.

Sr. Ermina


 

lecturi: 7.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat