Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor pentru Unitatea Creștinilor Catedrala "Adormirea Maicii Domnului" din Iași a găzduit vineri, 6 martie 2009, începând cu ora 15.00, întâlnirea ocazionată de Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor pentru Unitatea Creștinilor.

Momentul de rugăciune a fost condus de pr. Iosif Dorcu de la catedrala din Iași și pr. ortodox Pavel Radu din Glăvănești, jud. Iași. Întâlnirea la care au participat câteva zeci de femei de ambele rituri a cuprins rugăciuni de invocare pentru unitate, citirea unor fragmente din Sfânta Scriptură, precum și împărtășirea experiențelor de trăire personală.

Începând din anul 1920, Ziua Mondială de Rugăciune a Femeilor pentru Unitatea Creștinilor este organizată anual în prima vineri a lunii martie, în România fiind organizată începând din anul 1996. Tema din acest an al Zilei Mondiale de Rugăciune a Femeilor pentru Unitatea Creștinilor este: "În Cristos suntem mai multe mădulare, dar un singur trup" (cf. 1Cor 12,20), iar ca simbol a fost aleasă o cruce formată de patru femei care se roagă în genunchi în direcția celor patru puncte cardinale.

Acest logo a fost făcut de către femeile din Papua-Noua-Guinee, țara care anul acesta a pregătit această Zi Mondială de Rugăciune Ecumenică în colaborare cu Consiliul Pontifical pentru Unitatea Creștinilor și cu World Day of Prayer International Committee. De mulți ani, această zi este considerată ca cea mai mare mișcare ecumenică de rugăciune din lume, care include reprezentanți din Biserica Romano-Catolică, Biserica Ortodoxă și comunitățile protestante.

Liviu Crișmaru


 

lecturi: 27.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat