Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Inițiative pentru tineri

În perioada Postului Mare, ca și în anii precedenți, se organizează în Roman mai multe întâlniri pentru tinerii catolici și ortodocși din oraș.

Prima manifestare religioasă de amploare va avea loc vineri, 6 martie 2009, la biserica "Sfânta Tereza a Pruncului Isus", începând cu ora 19.15. Este vorba despre meditarea solemnă a Căii sfintei cruci, la care fiecare parohie și comunitățile religioase din orașul mușatin vor prezenta reflecția la câte o stațiune. La finalul întâlnirii, pr. Alois Moraru va prezenta câteva impresii din vizita pe care a desfășurat-o recent în Ecuador și-i va îndemna pe tineri să ofere ceva la colecta care se face pentru susținerea comunității parohiale din Palestina (Ecuador).

Sâmbătă, 21 martie 2009, începând cu ora 19.00, la subsolul bisericii "Fericitul Ieremia Valahul", va avea loc masa rotundă cu tema "Tinerii și perspectiva viitorului". Întâlnirea va fi moderată de pr. Alois Moraru, care a invitat deja mai mulți "martori" din diferite domenii de activitate cu scopul de a-i ajuta pe tineri să se orienteze în viață. Reuniunea se va încheia cu o agapă oferită de parohia gazdă.

O săptămână mai târziu, sâmbătă, 28 martie 2009, la sediul "Iosefinii lui Murialdo" se organizează prima întâlnire din acest an pentru animatorii de la "Vara împreună".

Duminică, 5 aprilie 2009, când se celebrează Ziua Mondială a Tineretului, tot la "Iosefinii lui Murialdo", începând cu ora 19.30, se organizează întreceri sportive pentru tineri.

Ca și în anii precedenți, în miercurea sfântă, 8 aprilie 2009, în biserica "Inima Neprihănită a Mariei", la ora 19.00, va avea loc celebrarea penitențială pentru tineri în vederea trăirii rodnice a sărbătorilor pascale.

După Paște, în zilele de 15, 16 și 17 aprilie 2009, se organizează turneul de fotbal "Sfântul Leonard Murialdo", la care vor participa mai multe echipe de tineri atât din Roman, cât și din satele învecinate.

Prin aceste inițiative pentru tineri dorim ca, împreună cu părinții parohi și vicari ai parohiilor din Roman, să oferim tinerilor posibilități multiple de a petrece timpul în mod util și plăcut, atât pentru consolidarea credinței, cât și pentru formarea lor umană și intelectuală.

Pr. Fabio Volani


 

lecturi: 20.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat