Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut revista "Educatorul creștin"

Profesorii de religie ai Diecezei Romano-Catolice de Iași au la dispoziție o nouă revistă, "Educatorul creștin", editată de Episcopia Romano-Catolică de Iași prin Oficiul pentru Pastorația Școlară și Predarea Religiei în Școli, în colaborare cu Editura "Sapientia" a Institutului Teologic Romano-Catolic "Sf. Iosif" din Iași.

Primul număr, deși dedicat lunii decembrie 2008, a ieșit de sub tipar în a doua jumătate a lunii februarie 2009, urmând ca frecvența edițiilor următoare să fie semestrială.

Redacția este alcătuită din director: pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv., redactor șef: prof. Loredana Cojan, membri: pr. conf. univ. dr. Iosif Enășoae, pr. dr. Alois Hîrja, prof. dr. Violeta Apostu, prof. Fulvina Blândă, prof. Paula Odette Dogan și tehnoredactor: Ovidiu Bișog. Sediul este la Episcopia Romano-Catolică de Iași (Bd. Ștefan cel Mare, 26, 700064-Iași, tel. 0232/212003; fax 0232/212006, e-mail: educatorul@gmail.com). Revista are codul ISSN 1814-2424. Formatul este 17x24 cm, color, pe hârtie lucioasă, acest prim număr având 40 de pagini.

Primele articole (pag. 2-4): "Școala - calea și fundamentul unei vieți demne", semnat de ep. Petru Gherghel, și "Educatorul creștin", semnat de ep. Aurel Percă, reprezintă binecuvântarea acordată acestei inițiative de către păstorii Diecezei de Iași.

Editorialul, (pag. 4-7), intitulat "Educare prin Evanghelie" este semnat de pr. prof. univ. dr. Iosif Bisoc, OFMConv, inspector școlar diecezan, prezintă scopul acestei reviste.

Secțiunea "Prezentări de școli" (p. 7-14), cuprinde articole care descriu, mai amplu sau mai succint, următoarele instituții de învățământ catolice din Dieceza de Iași: Colegiul Național Catolic "Sf. Iosif" din Bacău, Liceul Catolic "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Iași, Liceul Teologic "Fericitul Ieremia" din Onești, Liceul Teologic Romano-Catolic "Sf. Francisc de Assisi" din Roman, Școala Profesională "La Salle" din Pildești.

Secțiunea "Figuri ilustre ale școlii" (p. 15) care propune figura sfântului Ioan Baptista de la Salle.

Urmează secțiunea "Referate" (p. 16-24), cu titlurile: "Gândirea cristologică a papei Ioan Paul al II-lea în context cristologic actual", "Formarea spiritualității familiale prin educație creștină" și "Simboluri liturgice în sacramentele inițierii creștine".

Revista oferă și câteva pagini de "Legislație" (p. 25-28): "Regulament de organizare și desfășurare a olimpiadei de religie" și "Regulament de organizare și desfășurare a concursului de eseuri religioase «Lumină din lumină»" în învățământul preuniversitar".

"Familia, locul în care Dumnezeu trebuie să fie «acasă»" este articolul cuprins în secțiunea "Metodică" (p. 29-31).

Secțiunea "Diverse" (p. 32-36) propune articolul "Rolul icoanei ca mijloc de învățare în predarea religiei", poezia "De ce" și articolele "Lucrători în secerișul Domnului", "Coroana de Advent... la vreme de criză".

Secțiunea "Știri" (p. 36-38) cuprinde informații din viața educatorilor catolici.

Penultima pagină a revistei centralizează adresele și alte câteva informații despre liceele și școlile confesionale catolice din Dieceza de Iași.

Coperta ultimă prezintă un peisaj de iarnă, desenat în stilul specific de către un copil.

Revista "Educatorul creștin" având un public țintă format în special din profesorii și elevii din școlile și liceele catolice din Dieceza de Iași, vine în completarea revistei "Lăsați copiii să vină la mine", al cărei public țintă este format de educatorii și copiii din grădinițele catolice din această dieceză.

Abonamentele se pot face la adresa redacției, iar comenzile pot fi făcute pe adresa redacției. Prețul unei reviste este de 8 lei.

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 47.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat