Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Onești: Ziua Persoanelor Consacrate

Persoanele consacrate din întreaga Biserică Universală sărbătoresc în fiecare an ziua chemării lor la viața consacrată la data de 2 februarie în solemnitatea Întâmpinării Domnului. Toate persoanele consacrate care activează în zona Onești s-au întâlnit la Dărmănești pentru o celebrare euharistică de mulțumire și reînnoirea angajării totale Domnului în slujba Bisericii și a societății, după carisma fiecărei congregații.

În cadrul sfintei Liturghii de la ora 11.00, celebrată în biserica parohială, prezidată de părintele capucin Romeo Horvat, însoțit de părintele paroh Petru Vernică și de alți preoți capucini, 43 de persoane consacrate din Onești și din împrejurimile Oneștiului, călugări și călugărițe, au fost întâmpinați cu bucurie de către credincioșii parohiei, cu cântecele înălțătoare ale corului parohial.

Fiind anul dedicat sfântului Paul, au avut ocazia încă o dată de a aprofunda viața lui. În cadrul omiliei, pr. Augustin Dogaru, călugăr capucin, a accentuat importanța întâlnirii cu Cristos, amintind pentru toți cei care sunt departe de Cristos cuvintele lui Isus adresate sfântului Paul înainte de convertirea sa, în drum spre Damasc: "Saule, Saule, pentru ce mă prigonești?".

La sfârșitul sfintei Liturghii, părintele paroh a invitat pe credincioși să privească la persoanele consacrate prezente, ca la cei care mijlocesc de pe pământ între Dumnezeu și oameni. Sr. Michela Martiniello, responsabila persoanelor consacrate din zona Onești, a mulțumit părintelui paroh pentru primire și, adresându-se laicilor prezenți, a spus: "Stimați credincioși, avem nevoie de colaborarea, de sprijinul și rugăciunile dumneavoastră, avem nevoie de statornicie și de curaj pentru ca să putem fi «semne vizibile al bunurilor nepieritoare», așa cum ni se adresează nouă astăzi PS Petru Gherghel, episcopul nostru de Iași".

După sfânta Liturghie a urmat agapa frățească la casa Surorilor Carmelite ale Sfintei Tereza din Torino și un timp de destindere și de voie bună. La ora 15.00 a fost prezentat programul pentru întâlnirea superiorilor și formatorilor din 26 aprilie și reflecții asupra Instrucțiunii Congregației pentru Institutele de Viață Consacrată și Societățile de Viață Apostolică și asupra scrisorii PS Petru Gherghel, episcop de Iași, pentru A XIII-a Zi Mondială a Persoanelor Consacrate, reflecții cu titlul "Pentru mine a trăi este Cristos!".

La sfârșitul programului, persoanele consacrate au interiorizat mesajul vizualizat cu scurte rugăciuni de mulțumire pentru darul vocației. Sărbătoarea s-a încheiat la ora 16.00.

Slujitoarele Preacuratei din Parma (Târgu Ocna)


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat