Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Jubileu de 400 de ani

Congregația lui Isus sărbătorește Jubileul de 400 de ani de la fondarea primei case de către Maria Ward, fondatoarea congregației.

Maria Ward s-a născut în Anglia la 23 ianuarie 1585 și a murit la 30 ianuarie 1645, astfel că săptămâna cuprinsă între 23 și 30 ianuarie este numită "săptămâna Mariei Ward" de noi, surorile Congregației lui Isus.

Jubileul se va desfășura pe o perioadă de doi ani și încadrează două evenimente importante pentru congregația noastră:

- Primul eveniment: "Viziunea Gloria", când Maria Ward a primit o lumină de la Dumnezeu prin care a simțit că trebuie să înceapă ceva nou, care să aducă mai multă glorie lui Dumnezeu. Astfel, împreună cu colaboratoarele ei a fondat în anul 1609 prima casă la St. Omer, începând un drum spiritual nou în Biserică.

- La sfârșitul Jubileului vom evoca un al doilea eveniment important pentru noi, și anume momentul când Maria Ward, în anul 1611, a primit lumină de la Dumnezeu și a înțeles modul cum să-i aducă mai mare slavă: "Ia pe aceleași ale Societății lui Isus!". Maria Ward devine astfel pionieră pentru viața apostolică religioasă a femeilor.

Astăzi, după 400 de ani, Congregatio Jesu este prezentă prin cele peste 1850 de surori în 21 de țări. Apostolatul nostru are ca obiectiv răspândirea și slujirea Cuvântului lui Dumnezeu și angajarea cu dăruire în domeniul educațional, social și medical. În România suntem 150 de surori în 13 comunități răspândite în toate zonele țării.

"Iubirea divină este asemenea unui foc ce nu vrea să se stingă" spunea Maria Ward. Dumnezeu ne face părtași și pe noi astăzi la același har pe care acum 400 de ani i l-a oferit Mariei Ward.

Marți, 27 ianuarie, surorile Congregației lui Isus din Iași au sărbătorit deschiderea Jubileului prin celebrarea sfintei Liturghii prezidată de Excelența sa Petru Gherghel, episcop de Iași, în capela Centrului de Plasament "Sf. Iosif" din cadrul Centrului Diecezan Caritas Iași. La sărbătoare au mai participat preoți, surori și frați din congregațiile religioase din Iași, prieteni și colaboratori ai surorilor Congregației lui Isus de la Centrul de Plasament "Sf. Iosif".

Sr. Petra Măriuț, CJ


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat