Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Viena: Micii misionari

De câteva zile am încheiat timpul frumos al Crăciunului, în care fiecare dintre noi ne-am bucurat de frumosul dar pe care Dumnezeu l-a făcut oamenilor. Poate am fi dorit ca acest timp să dureze cât mai mult, dar odată cu sărbătoarea Epifaniei Biserica își reia cursul normal.

Biserica Catolică din Austria are un obicei foarte frumos prilejuit de sărbătoarea Epifaniei, când mulți copii și tineri dornici să facă un apostolat mai puțin obișnuit pentru noi se adună pe lângă biserici. Ei se îmbracă în costume adecvate, se aseamănă celor trei magi de la răsărit și pleacă într-o vizită mai puțin obișnuită: vizitează toate familiile din comunitate, ducând vestea cea buna tuturor oamenilor de bunăvoință. Acești "magi" sunt călăuziți de o stea purtată tot de un copil. Tot ceea ce se adună din contribuția oferită de enoriași este folosit în scopuri caritative pentru diferite proiecte oferite celor din lumea a treia.

Acțiunea trimiterii magilor are o evoluție deosebită și se bucură în fiecare an de noi recorduri în ceea ce privește sumele adunate. Acțiunea a început în anul 1955, în Austria, și are ca scop vestirea venirii Mântuitorului între oameni. La această acțiune participă adolescenți și copii din așa-numita grupare "Jungschar", care cuprinde copii cu vârstele între 5 și 14 ani.

Această acțiune a copiilor poate susține peste 500 de proiecte, în peste 30 de țări subdezvoltate din Africa și Asia. Proiectele constau în subvenții pentru formare profesională, ajutor social, pastoral, protejarea mediului înconjurător, pentru minorități.

Acest proiect s-a derulat și în Parohia "Maria Biruinței" din Arsenal. După ce pe parcursul Adventului s-au organizat mai multe acțiuni de ajutorare a familiilor care au avut de suferit de pe urma inundațiilor din zona Roman (jud. Neamț), acum a venit și rândul celor mici, care au voit să doboare recordul făcut anul trecut. Cei nouă copii din parohie care au fost implicați în această acțiune au reușit și anul acesta să se claseze pe primul loc în decanatul al treilea din Viena. În numai câteva ore, între ceasurile 10.00 și 17.00, au reușit să colinde mai multe familii și să strângă suma de 3.500 euro. Fondurile adunate au fost repartizate pentru susținerea unor proiecte pentru Uganda.

Pentru mine ca paroh a fost o bucurie deosebită să constat că și cei mici, în ciuda vârstei fragede pe care o au, au reușit să arate că au o inima mare și sunt dispuși la diferite sacrificii. Dumnezeu a lucrat și prin intermediul celor mici, forțând inimile adulților să nu rămână indiferenți la apelul celor trei magi de a-i ajuta pe cei săraci. Prin acțiunea celor trei magi (Dreikönig), pastorația copiilor și a tinerilor catolici poate oferi un ajutor profesional prin contribuția pe care ei o aduc la propovăduirea Evangheliei în lume.

Pr. dr. Iosif Antoci (Viena)


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat