Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Liderii cercetași se pregătesc de Crăciun

Un grup de 18 tineri din Centrul local "Adormirea Maicii Domnului" din Parohia Pildești s-a retras în ajunul Adventului, 29 noiembrie 2008, la Mănăstirea Clariselor Urbaniste din Roman pentru a trăi o zi de reculegere.

Ziua aceasta era programată în proiectul anual și avea ca scop pregătirea specială pentru a da, cu adevărat, sens creștin la toate activitățile cercetășești în timpul Adventului și al Crăciunului.

Au fost la dispoziția grupului pr. Diacu Sebastian, OFMConv., și fr. Jesus Sagredo.

Iată două mărturii care ne arătă cât de folositoare sunt zilele acestea pentru formarea umană și spirituală a tinerilor, mai ales a acelor tinerii care puțin câte puțin descoperă care este locul lor în Biserică și în lumea de astăzi.

"Experiența de sâmbătă, adică ziua de reculegere la care am participat cu exploratorii și cu ceilalți lideri, a fost foarte frumoasă. Am simțit ca aceea zi a fost una în care grijile de zi cu zi nu mai erau cu mine, nimeni nu putea să-mi facă ceva care să mă rănească, iar, în același timp, nimic rău nu mi se putea întâmpla. Am avut ocazia să mă gândesc mai bine cine sunt, ce vreau să fac, și în același timp pe ce drum să apuc; să înțeleg de ce stejarul are ramurile așa de frumoase, de ce Dumnezeu ne ajută chiar și atunci când noi nu apelăm la el. Am înțeles că cineva e mereu deasupra mea, chiar dacă nu îmi dau seama sau prezența lui nu se face simțită așa cum aș vrea eu. Voi încerca să fac ceva bun în timpul Adventului, atât pentru mine, cât și pentru cei din jur. Iar spovada pe care am făcut-o m-a făcut să realizez cât de important este să fiu în continuă legătură cu Dumnezeu și cât de important este să vorbești cu o persoană care să cunoască mai bine voința lui Dumnezeu și ceea ce el vrea de la noi" (Iulia M., ajutor de lider).

"Experiența trăită... a fost într-adevăr mai mult decât un simplu imbold pentru a începe un timp al Adventului deosebit.

Pot spune că rugăciunea și timpul personal pentru a reflecta asupra a ceea ce suntem noi, ce urmărim și ce dorim să realizăm, ne-au folosit tuturor celor prezenți, fiind tineri ce căutăm neîncetat răspunsuri ce ne ajută spre a urma un făgaș corect în viață. Dialogul în grupuri ne-a ajutat sa dobândim idei noi și de asemenea să căutăm soluții împreună pentru probleme cu care ne confruntăm la această vârstă.

Colocviul cu surorile ne-a încântat extrem de mult, curiozitatea fiind mare, la fel ca și amabilitatea surorilor de ne povesti despre viața pe care o duc la mănăstire. Ne-am bucurat și de prezența părintelui Diacu Sebastian care ne-a ajutat spiritual, fiind la dispoziția noastră pentru spovadă și colocviu, de asemenea prin celebrarea sfintei Liturghii.

Astfel ne-am pregătit spiritual și ca grup pentru a ne întări credința și totodată pentru a da un sens pozitiv tuturor activităților cercetășești ce urmează să se aibă loc în acest timp sacru al Adventului. Gata oricând!" (Ioana Evelina M., ajutor de lider).

Încheiem aceasta cronică cu un gând de mulțumire surorilor Clarise care nu ne-au deschis numai casa lor, ci și sufletele lor, prin mărturiile lor spirituale pline de bucurie și seninătate.

Grupul scout din Pildești


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat