Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Din Torino în pelerinaj la Lourdes

Comunitatea românilor din Torino a organizat, în zilele de 29 și 30 noiembrie 2008, un pelerinaj la Lourdes, cu ocazia împlinirii a 150 de ani de la aparițiile sfintei Fecioare. Redăm aici mărturia pr. Gelu Miclăuș, păstorul comunității din Torino, prezent în mijlocul pelerinilor de la Lourdes.

Anul acesta se împlinesc 150 de ani de când preacurata Fecioară Maria a apărut tinerei Bernadeta Soubirous la Lourdes. Această comunitate mică de la poalele Pirineilor continuă să atragă pelerini din toată lumea. Sfânta Maria îi primește pe toți cu o dragoste de mamă. De fapt, aceasta este atmosfera care se respiră în acest loc minunat, prezența misterioasă și plină de iubire a preacuratei.

Și grupul nostru de peste 100 de credincioși din comunitatea din Torino a făcut această experiență. Momentul cel mai minunat a fost sfânta Liturghie celebrată în limba română în grota aparițiilor. Cu toate că am avut doar două zile la dispoziție, 29 și 30 noiembrie 2008, am putut vizita localitatea, am făcut drumul jubileului cu cele patru stațiuni, am urcat colina meditând Calea sfintei cruci, iar când noaptea s-a coborât am făcut procesiunea cu făcliile aprinse meditând sfântul Rozariu.

Organizarea pelerinajului a fost facilitată de ajutorul pr. Stoica Adrian, prezent la sanctuar.

Am plecat de la Torino pe ploaie și zăpadă și ne-am întors în aceleași condiții nefavorabile, dar la Lourdes am avut bucuria de a avea o vreme deosebită: rece, dar însorită. Acest dar minunat ne-a făcut să uităm oboseala și greutatea drumului.

Rugăciunile, meditațiile și celebrările liturgice n-au făcut nici o minune extraordinară, demnă de a fi consemnată în cronicile sanctuarului, dar au schimbat ceva în inima fiecăruia dintre pelerini. Imaginea sfintei Fecioare neprihănit zămislită din grota Massabielle continuă să ne privească de la distanță cu iubirea ei de mamă ocrotitoare.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29-30 noiembrie: Din Torino în pelerinaj la Lourdes


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat