Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Iași: Depunere de voturi

În capela mănăstirii Congregației Surorilor Providenței din Iași, două tinere - Adriana Roca (Adjudeni) și Monica Bogdănel (Bacău "Sfânta Cruce") - au depus voturile temporare în aceeași congregație, sâmbătă, 15 noiembrie 2008, în cadrul Liturghiei de la ora 10.30, la care a participat și pr. Alois Fechet, vicar episcopal responsabil cu viața consacrată în cadrul Diecezei de Iași, alături de alți preoți, persoane consacrate și rude ale celor două surori.

Evenimentul trăit de surorile Adriana și Monica, de comunitatea religioasă a Surorilor Providenței, de familiile celor două tinere și de toți invitații la această bucurie a relansat voința de a crede, de a-l simți mai mult pe Dumnezeu, de a dori ceva în plus.

Curajul, angajamentul de a te dărui lui Dumnezeu și aproapelui, în special celui aflat în suferință s-au conturat în cadrul răspunsului dat de cele două tinere.

La începutul sfintei Liturghii, celebrată de 12 preoți, au fost invitați toți cei prezenți să se roage pentru cele două surori, pentru a fi statornice în urmarea necontenită a lui Isus.

După proclamarea evangheliei, pr. Fechet a chemat candidatele pe nume, iar acestea au răspuns: "M-ai chemat: Iată-mă, Doamne!", cerând să depună voturile în cadrul congregației, pentru slujirea lui Dumnezeu și a Bisericii.

La omilie, pr. Petru Sescu a explicat ce înseamnă să fii chemat, cine este Dumnezeu care cheamă și cum este ucenicul care îi răspunde lui Dumnezeu. Pornind de la textul evangheliei ce descria pescuirea minunată, pr. Sescu a evidențiat identitatea ucenicului, care își are secretul în încrederea umilă, dar plină de curaj, capabilă să transforme viața lui și a celorlalți. Prin profesarea sfaturilor evanghelice de castitate, sărăcie și ascultare, starea religioasă manifestă înălțimea și noblețea împărăției lui Dumnezeu peste orice lucru pământesc și exigențele sale supreme.

Sfânta Liturghie s-a încheiat cu binecuvântarea solemnă asupra celor două candidate și asupra întregului popor participant, sărbătoarea continuând cu agapa fraternă, la care au fost invitați toți cei prezenți.

Adaptare după www.sfantacrucebacau.ro
de Liviu Crișmaru


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat