Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Ștefan cel Mare: Steagul Drumeției pentru pace

Traseul steagului Drumeției pentru pace "Kolping Europa" a continuat, ajungând duminică, 2 noiembrie 2008, în Parohia "Coborârea Duhului Sfânt" din Ștefan cel Mare, jud. Bacău.

O parohie mică, o biserică mică într-un sat mic. Dar prezența credincioșilor într-un număr atât de mare în cadrul Liturghiei comunității, vibrația rugăciunilor adresate lui Dumnezeu pentru mântuirea sufletelor celor răposați, mesajul cântecelor alese, ca și prezența steagului Drumeției pentru pace "Kolping Europa" au conturat o duminică frumoasă, în care totul a fost pentru slava lui Dumnezeu.

Alături de părintele paroh Marcelin Chelaru, noi, credincioșii, am ascultat mesajul de pace care a însoțit acest steag și cu toții am înțeles că pacea nu este doar opusul războiului, ci este un dar al lui Dumnezeu oferit nouă, condiția de a fi într-o legătură sinceră cu creatorul, un talant pe care nu trebuie să îl îngropăm. Această pace trebuie trăită în sufletul nostru, în familia noastră, în comunitatea noastră și dusă mai departe la nivel de diferențe culturale, teritoriale și economice.

Steagul Drumeției pentru pace este, dacă vrem, un simbol. Dar un simbol care acționează asupra conștiinței noastre, unde trebuie să acceptăm că pacea nu este un accesoriu uman lăsat la liberul arbitru, ci este un dar pe care noi trebuie nu numai să îl dăm mai departe, că trebuie să trăim această pace pentru slava lui Dumnezeu ca o condiție obligatorie a mântuirii.

Steagul va merge mai departe. Săptămâna viitoare va fi la Bacău, în Parohia "Sfântul Nicolae", ducând cu el mesajul condiției umane de a trăi în pace, adică de a trăi în Dumnezeu.

Corneliu Bulai


 

lecturi: 16.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat