Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Hramul comunității "Don Calabria" și sfințirea unui centru de zi (I)

Congregația "Săracii Slujitori ai Divinei Providențe" din Roman a trăit, sâmbătă, 11 octombrie 2008, un moment de aleasă bucurie, cu ocazia hramului și sfințirii noului centru de zi. Membrii comunității religioase, în frunte cu gazdele, pr. Manuel Oliveira și pr. Giancarlo Conatto, i-au primit pe înalții oaspeți în frunte cu Petru Gherghel, episcop de Iași, și Alexandre Vassalo, ambasadorul Portugaliei în România.

Sâmbătă, la ora 10.30, a avut loc Liturghia solemnă de celebrare a hramului comunității, care îl are patron pe sfântul Ioan Calabria. La celebrarea care a fost oficiată de PS Petru Gherghel, episcop de Iași, au participat aproximativ 30 de preoți din Roman și din împrejurimi, dar și oaspeți din Italia.

După celebrarea hramului a urmat sfințirea "Centrului de zi", a cărui construcție a început în mai 2007. Potrivit pr. Manuel Oliveira, cel care se ocupă de congregația din Roman, centrul de zi va avea un dublu scop.

Noul așezământ de pe strada I.L. Caragiale se dorește a fi mai întâi un centru de formare a studenților congregației, iar în al doilea rând un loc unde copiii din familiile sărace își vor face temele după ce vin de la școală sau vor desfășura alte activități culturale și educative.
 
 

Evenimentul de sâmbătă a avut și un invitat special, în persoana ambasadorului Portugaliei în România, Excelența sa Alexandre Vassalo, un cunoscut al pr. Manuel Oliveira, tot de origine portugheză. "Sunt la curent cu munca pr. Manuel, pe care îl cunosc și îl apreciez foarte mult. Există mulți oameni săraci în zonă și cred că o inițiativă ca aceasta va ridica mult nivelul de trai. Nu ne-am implicat până acum în acest gen de activități, dar, pe viitor, sperăm să putem colabora. Romanul este un oraș frumos, cu mulți oameni primitori, dar cu multe probleme legate de sărăcie", a afirmat ambasadorul Portugaliei în România.

"Suntem onorați de ceea ce a realizat preotul portughez Manuel Oliveira. De 11 ani el se află în România, chemat de episcopul Petru Gherghel. Carisma operei congregației este de a-i ajuta pe cei nevoiași, cei neputincioși, mai ales bătrâni și copii, provenind din familii sărace, indiferent de religia lor. Prin activitățile desfășurate la Roman, congregația vine în sprijinul comunităților locale, cele două țări, România și Portugalia, ambele țări latine, unindu-și eforturile în opera de caritate", a adăugat Excelența sa, Alexandre Vassalo.

După Liturghie, înalții oaspeți au făcut un tur al noului așezământ, unde vor fi sprijiniți peste 30 de copii, tineri și bătrâni. Toți cei prezenți au participat apoi la o agapă frățească.

Flora Ordean

* * *

Roman: Hramul comunității "Don Calabria" și sfințirea unui centru de zi (II)


 

lecturi: 40.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat