Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Cluj-Napoca: Mesajul Celei de-a XIX-a Adunări Generale a Conferinței Române a Superioarelor Majore

"Viața consacrată - mărturie de comuniune și colaborare pentru Biserica și societatea de azi - rolul superioarei" a fost tema prezentată de sora Hanni Rolfes, MSC, la Cea de-a XIX-a Adunare Generală a Conferinței Române a Superioarelor Majore (CRSM), care a avut loc în perioada 30 septembrie - 2 octombrie 2008 la Centrul de Spiritualitate "Manresa" al părinților iezuiți din Cluj-Napoca.

La această adunare generală au participat superioarele majore sau delegatele lor din 44 de congregații feminine prezente în România. PS Florentin Crihălmeanu, episcop eparhial de Cluj-Gherla, responsabil cu viața consacrată în cadrul Conferinței Episcopale Române, și PS Jakubinyi György, arhiepiscop de Alba Iulia, ne-au onorat cu prezența lor.

Motoul care a însoțit lucrările adunării a fost: "Țineți din răsputeri la dragostea dintre voi" (1Pt 4,8). Sora Hanni Rolfes a tratat tema propusă cu privire la rolul liderului în viața consacrată într-o societate în schimbare. Pentru surori a fost o provocare, dar și o încurajare să trăiască cu responsabilitate și creativitate într-o lume individualistă și globalizată. Într-o astfel de societate se cere mai puțin management și mai mult leadership. Liderul de astăzi este cel care are o viziune deschisă spre orizonturi noi, pline de speranțe. Am reflectat că liderul este chemat să fie un însoțitor al grupului, atent la semnele timpului, pentru a realiza participarea și coresponsabilitatea membrilor comunității în desfășurarea misiunii. Pentru aceasta este nevoie ca el însuși să se reînnoiască la lumina cuvântului lui Dumnezeu, având ca model chipul lui Cristos care, luând fire de sclav, nu a controlat și nici nu a dominat, doar a slujit.

În timpul adunării am experimentat comuniunea și colaborarea între noi, într-o atmosferă de deschidere și de împărtășire reciprocă. Plecăm spre comunitățile noastre cu convingerea că printr-un angajament plin de iubire putem depăși limitele și fragilitățile legate de natura noastră umană pentru a da mărturie de comuniune și colaborare pentru Biserica și societatea de azi în România.

Sr. Ildiko Homa, SSS
secretară generală CRSM


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat