Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Germania: Pregătiri pentru Cel de-al VI-lea Congres Mondial al Pastorației Țiganilor

În Germania, la Freissing, lângă München, se va desfășura în perioada 1-4 septembrie 2008, Cel de-al VI-lea Congres Mondial al Pastorației Țiganilor, organizat de Consiliul Pontifical pentru Pastorația Migranților și Itineranților, tema fiind "Tinerii țigani în Biserică și în societate".

Cei aproape 20 de arhiepiscopi și episcopi, precum cei 150 de preoți și colaboratori pastorali vor analiza tema și vor lucra la o actualizare a pastorației universale în baza evoluțiilor actuale.

Din Dieceza de Iași vor participa PS Petru Gherghel, responsabil cu pastorația migranților în cadrul Conferinței Episcopilor Catolici din România, pr. Iosif Dorcu, responsabil cu Oficiul pentru Ecumenism și Dialog Interreligios din cadrul Episcopiei Romano-Catolice de Iași și patru reprezentanți ai țiganilor: Vasile Burtea, Mădălina Burtea, Nicolae Gheorghe și Elena Motas.

Congresul va fi precedat de o conferință de presă, prezidată de card. Renato Raffaele Martino, președintele Consiliului Pontifical pentru Dreptate și Pace, împreună cu Mons. Agostino Marchetto, secretar al Consiliului Pontifical pentru Pastorația Migranților și Itineranților și cu Mons. Norbert Trelle, episcop de Hildesheim, Germania.

Va urma discursul inaugural al card. Martino și intervenția Mons. Marchetto cu titlul "Tinerii țigani, o parte importantă a societății și a Bisericii". În după-amiaza primei zile a congresului este prevăzută o Liturghie la Mariendom din Freissing, prezidată de Mons. Reinhard Marx, arhiepiscop de München și Freissing.

Congresul anterior a fost organizat în 2003 la Budapesta, în perioada 30 iunie - 7 iulie, tema fiind: "Biserica și țiganii: pentru o spiritualitate de comuniune".

Ovidiu Bișog


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat