Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

A apărut un nou număr al revistei Isus, prietenul copiilor

Revista trimestrială Isus, prietenul copiilor din luna iunie 2008 este cea de-a doua de anul acesta. Tematica acestui număr (2/66) este complexă. Din aceasta fac parte și evenimentele cele mai importante trăite de Dieceza de Iași în luna mai: aducerea rămășițelor pământești a fericitului Ieremia în România și comemorările legate de episcopul Anton Durcovici.

Imaginea de pe copertă este sugestivă: un cadru din timpul celebrării de la Onești de primire a moaștelor fericitului Ieremia. Copiii trebuie să știe că fericitul Ieremia încă de mic copil era călăuzit de dorința de a deveni sfânt și acum el îi ajută pe toți cei care îi cer ocrotirea.

O poezie dedicată fericitului frate capucin se poate citi la pagina 2 este. Mai jos, în chenar avem textul din Cartea Genezei care relatează chemarea lui Abraham despre care se va vorbi în cadrul acestui număr.

Editorialul de la pagina 3 cuprinde mesajul episcopului Petru Gherghel cu ocazia Sărbătorii Copiilor la nivel diecezan care a avut loc a Izvoare-Bacău și poartă titlul "Duhul Sfânt este puterea mea". Duhul sfânt ne este dăruit pentru a fi puternici în a iubi, a-i ajuta pe ceilalți, pentru a învăța, pentru a-i asculta pe părinți, pe învățători și pe profesori.

La paginile 4-6, ne este prezentată figura patriarhului Abraham din Sfânta Scriptură. Imaginile și textul ne ajută să cunoaștem istoria lui Abraham, care a trăit cu 1.800 de ani înainte de Isus Cristos și care este numit părintele credincioșilor.

Rubrica "Istorioare interesante" o are în prim plan pe sfânta Ecaterina din Siena și este o continuare din umărul trecut. În acest număr este relatată întâlnirea Ecaterinei cu papa Grigore al XI-lea pe care îl roagă să se întoarcă înapoi la Roma de la Avignon unde își stabilise reședința. De asemenea, acest număr ne oferă și câteva puncte principale care caracterizează personalitatea acestei sfinte.

Isaac, despre care ne vorbește rubrica "Personaje biblice", este fiul lui Abraham pe care l-am întâlnit la paginile 4-6. Este bine să fim atenți la legătura dintre cei doi și să vedem cum a lucrat Dumnezeu prin ei.

Rubrica "Să cunoaștem" ne propune pentru acest număr figurile episcopului Anton Durcovici și a fericitului Ieremia. Putem vedea și imagini cu episcopul Durcovici, una din timpul copilăriei sale, când era în vârstă de 14 ani și una din timpul când era episcop de Iași. Despre viața lui și despre cea a fericitului Ieremia putem citi la paginile 10 și 11.

Acest număr ne propune și un concurs la pagina 12. Ca premiu se pot câștiga cărțile: Bernadeta, fetița de la Lourdes și Micul catehism euharistic.

La pagina 13 sunt propuse un rebus și câteva glume. La următoarea pagină, 14, este un joc și răspunsuri interesante ale de copiilor la diverse întrebări.

"În dialog cu copiii" este la pagina 15. Ne-au scris Sara L. (Verona, Italia), Edmund L. (Verona, Italia) și Sorin B. (Iași).

Pe ultima copertă avem lista cu premianții Olimpiadei de religie, faza interjudețeană, care s-a ținut la Iași sâmbătă, 10 mai 2008. Au participat la Olimpiadă 120 de elevi.

Tuturor cititorilor și prietenilor revistei Isus, prietenul copiilor le urăm lectură plăcută!

Maricel Bulai


 

lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat