Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Vizantea

Comunitatea din Vizantea Mănăstirească a avut bucuria de a-l primi în zilele de 12 și 13 aprilie 2008 pe PS Petru Gherghel pentru vizita pastorală pe care Excelența sa o efectuează în toate parohiile Diecezei de Iași. Preasfințitul a fost însoțit de pr. Lucian Păuleț și pr. Isidor Mocanu.

Parohia Vizantea, care este ca o insulă înconjurată de ortodoxie, a trăit numeroase momente de har și comuniune prin participarea intensă la sacramente și la celebrările incluse în program.

În aceste zile, într-un mod cu totul deosebit, s-a evidențiat dragostea lui Isus bunul păstor care se îngrijește de această mică parte a turmei sale prin păstorii sufletești pe care el i-a ales și orânduit să fie păstori care să conducă, în numele său, pe toți credincioșii la Dumnezeu.

PS Petru a apreciat munca tuturor parohilor care de-a lungul timpului au făcut ca Parohia "Adormirea Maicii Domnului" din Vizantea să prospere în credință. Un rol deosebit l-a avut pr. Ieronim Budulai care, în timpuri grele, și-a riscat libertatea pentru construirea din temelii a unei biserici trainice.

De asemenea, s-a subliniat străduința pr. Claudiu Bereș, actualul paroh, ca Biserica să fie cât mai primitoare, caldă și dotată cu toate cele necesare.

Nu s-a omis nici enumerarea altor mijloace materiale și spirituale de care este pentru ca întreaga comunitate să poată înainta, prin timp, spre veșnicie.

Încheierea vizitei canonice s-a încheiat cu exprimarea dorinței noastre ca Preasfințitul să fie cât mai des prezent în mijlocul nostru.

Pr. Claudiu Bereș

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 12-13 aprilie: Vizită pastorală în Parohia Vizantea


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat