Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Școala Biblică "Nazareth": www.nazareth.ro

Școala Biblică "Nazareth" este un loc de formare în cadrul Arhiepiscopiei Romano-Catolice de București. Învățătura acesteia se întemeiază pe Sfânta Scriptură și pe tradiția Bisericii. Situl www.nazareth.ro ne dă informații cu privire la activitatea școlii.

Situl cuprinde șapte secțiuni: prima pagină; organizarea școlii; lumea Bibliei; pagina ucenicului; glasul inimii; despre noi; foto.

Situl ne informează că școala cuprinde două domenii de formare - fiecare având o pedagogie particulară, adaptată la persoanele prezente: Sfânta Scriptură și muzica sacră. Găsim prezentate pentru ambele domenii materiile și profesorii ce le susțin. Durata studiilor este de doi ani, cuprinzând patru semestre, vacanțe și evaluări.

Biblia îi fascinează pe cei mici. La vârsta de 12, 13 ani, viața de zi cu zi împovărează cuvântul tânărului adolescent și atunci Biblia devine și mai greu de acceptat. Și adulții au aceeași atitudine. Nu mai citesc Biblia, pentru că de la început pare că povestește evenimente mult prea îndepărtate, un trecut depășit, nepotrivit cu inima lor, cu viața pe care o trăiesc. Aceste constatări triste le citim pe prima pagină a sitului.

Școala Biblică "Nazareth" s-a născut din necesitatea cunoașterii și trăirii cuvântului lui Dumnezeu, având-o drept ocrotitoare pe Sfânta Fecioară Maria. [...] Anticipând Sinodul Episcopilor, a XX-a Adunare Generală despre cuvântul lui Dumnezeu în viața și misiunea Bisericii, din octombrie 2008, și anul dedicat sfântului Paul, iunie 2008-iunie 2009, dorim ca Școala Biblică "Nazareth" să împlinească, prin învățătura ei, aceste cuvinte care vin de departe: "Dumnezeu nu a creat lumea și nu a răvășit-o decât pentru a da naștere sfinților" (Bergson).

Pentru mai multe informații vă recomandăm vizitarea acestui sit.

Sr. Cristiana Mareș


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat