Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Pildești: Sărbătoarea scoutiștilor

Centrul Local de cercetași "Adormirea Maicii Domnului" din Pildești a sărbătorit aniversarul a 151 de ani de la nașterea lui Robert Baden-Powell (22.02.1857), fondatorul Mișcării Scout, duminică, 24 februarie 2008. Cu această ocazie 32 de "Lupișori", "Temerari" și "Exploratori" au depus, pentru prima oară, promisiunea scout.

Momentul principal al zilei a avut loc în cadrul sfintei Liturghii, prezidată de pr. Laurențiu Ignat, vicar în comunitatea din Pildești, la care au asistat 100 de cercetașii și familiile lor, înconjurați de un număr mare de copii și credincioși din Parohia Pildești, dintre care și foști lideri.

Cei mai noi cercetași au promis "fidelitate față de Dumnezeu; de țara lor, România; de legea scout și, în același timp, au promis că sunt dispuși să-i ajute pe semenii lor în orice situație".

Binecuvântarea cravatelor noilor membri ai Centrului Local "Adormirea Maicii Domnului" de către pr. Laurențiu și înmânarea emblemelor cercetășești din partea liderilor Centrului Local din toate ramurile a marcat momentul central al ceremoniei.

La sfârșitul actului religios s-a cântat imnul cercetașilor din Pildești: "Scoutul e viața noastră, scoutul e ce ne-a unit".

În programul de după-amiază copiii și tinerii s-au întâlnit, într-un ambient festiv, la sala de sport a Școlii Profesionale "La Salle", împodobită de către tinerii exploratori, unde a avut loc actul recreativ la care au participat toate ramurile centrului și chiar grupul de lideri.

Când Leonard Mârț, șeful centrului, a rupt gașca după tradiția scout, actul și sărbătoarea Zilei Amintirii 2008 au luat sfârșit pentru cei 100 de cercetași din Pildești.

Lordul Robert Baden-Powell (1857-1941), întemeietorul Mișcării Scout, ne-a lăsat nouă, cercetașilor, un ultim mesaj cu un conținut minunat și vrem să-l punem la îndemână cititorilor care doresc să cunoască esențialul spiritului unei persoane care și-a dedicat, în exclusivitate, o parte din viața sa slujirii oamenilor, mai ales a copiilor și a tinerilor, punând astfel, temelia Organizației Mondială Mișcării Scout.

Dragi cercetași,

Dacă ați văzut vreodată piesa "Peter Pan" vă amintiți că șeful piraților își spunea mereu testamentul deoarece îi era teamă că atunci când va veni vremea să moară nu va găsi timp să și-l rostească. În aceeași situație mă aflu și eu și, cu toate că nu sunt pe moarte acum, voi fi curând și vreau să vă transmit un cuvânt de rămas bun.

Țineți minte, sunt ultimele cuvinte pe care le veți mai auzi vreodată de la mine, așadar, ascultați-le cu atenție și gândiți-vă la ele.

Am avut o viață foarte fericită și aș vrea ca fiecare dintre voi să aibă o viață la fel de fericită ca și mine.

Cred că Dumnezeu ne-a adus pe această lume pentru a fi fericiți și a ne bucura de viață. Fericirea nu vine nici din bogăție, nici doar dintr-o carieră plină de succes, nici din toleranța față de voi înșivă. Veți face un pas uriaș către fericire făcându-vă un corp solid și sănătos cât sunteți tineri, astfel încât să fiți utili și să vă bucurați de viață când veți fi adulți.

Studiul naturii vă va arăta cum a umplut Dumnezeu lumea de lucruri frumoase și minunate de care voi să vă bucurați. Fiți mulțumiți de ceea ce aveți și folosiți totul în cel mai bun mod cu putință. Priviți partea luminoasă a lucrurilor mai curând decât cea întunecată.

Dar adevărata cale pentru a atinge fericire este să o răspândiți în jurul vostru. Încercați să lăsați această lume un pic mai bună decât ați găsit-o și, când vă va veni timpul, veți muri împăcați gândindu-vă că, în fiecare ocazie, nu ați pierdut timpul, ci ați făcut tot ce v-a stat în putință.

Fiți astfel "gata oricând" să trăiți și să muriți fericiți, fiind mereu loiali Promisiunii Cercetășiei chiar și atunci când nu veți mai fi copii... și Dumnezeu să vă ajute.

Al vostru prieten,

Robert Baden-Powell

Fr. Jesus Sagredo


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat