Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Postul Mare și copiii

Copiii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" Roman împreună cu părintele vicar, Claudiu Nedelciu, au organizat Calea sfintei crucii miercuri, 20 februarie 2007, unde l-au urmat pe Isus pe drumul crucii.

Un grup de 14 copii au citit textele de la fiecare stațiune făcându-ne să resimțim fiecare moment al stațiunii, restul copiilor rugându-se alături de ei și de ceilalți credincioși. Ei au dat dovadă de multă credință meditând la patima și moartea celui care ne-a eliberat din sclavia păcatului, aducându-ne bucuria învierii.

Obiceiul practicării devoțiunii Căii sfintei cruci datează încă din anul 313, de pe vremea împăratului Constantin, și de atunci nenumărați creștini au ținut să meargă la Ierusalim, în fiecare an, în Postul Mare, și să refacă drumul pe care Isus l-a parcurs în zilele de dinaintea morții sale. În acest fel, ei doreau să retrăiască evenimentul, să se identifice cu Isus și, prin acest gest, să-l urmeze mai îndeaproape.

Chiar dacă este imposibil pentru unii dintre noi să ajungem la locurile sfinte, noi încercăm să retrăim alături de Isus aceste momente prin Calea crucii făcută la noi în biserică.

Crucea Domnului trebuie să devină crucea noastră, care să ne dea puterea de a ne desprinde cu totul de lume prin jertfa sa mântuitoare, pregătindu-ne pentru intrarea în împărăția cerului. Deci să încercăm în timpul care a mai rămas din Postul Mare să nu fim prizonieri ai păcatului, deoarece prin fiecare păcat noi contribuim la moartea veșnică. Avem șansa să participăm direct la taina mântuirii noastre, care s-a realizat prin Isus Cristos, cel care a luat asupra sa păcatele noastre.

Iulia-Maria Iștoc


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat