Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Tinerii și Postul Mare

Tinerii din Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman au organizat un timp de adorație în comunitate joi, 14 februarie 2008, cu ocazia Postului Mare.

Motivul participării la acest moment de adorație se poate rezuma în reflecția următoare: Isuse, ție nu ți se cuvine ceea ce noi îți facem în fiecare zi, fiecare greșeală, cuvânt, privire, faptă nepotrivită, răutăcioasă, invidioasă. Nu se cuvine ca tu să plângi în locul nostru păcatele noastre, pentru că suntem iresponsabili și înfigem sulița acțiunilor noastre rele în coasta ta ori de câte ori începem o nouă zi.

Fiecare lacrimă și tresărire a inimii tale de pe drumul spre Golgota este echivalentă cu miliarde de ofense aduse de miliarde de făpturi care au uitat să fie oameni.

De prea puține ori mai stăm să ne gândim dacă merităm cu adevărat sacrificiul tău. De câte ori însă nu am promis că ne vom întoarce, dar am rămas pe loc?

Se spune că adevăratul dușman al iubirii nu este ura, ci indiferența! Într-adevăr, dacă ne-am analiza profund, ne-am da seama că, de multe ori ne întoarcem fața de la cel care a trecut peste limita rațiunii și s-a pironit pe o cruce, pentru a dovedi că nu suntem singuri, deși așa credem.

Isuse, tu nu ești un matematician care demonstrezi o teoremă, ci Dumnezeu-iubire, care îți expui cu simplitate invitația de a ne face fericiți, pătrunzând în noi pentru a îndepărta tot ceea ce nu este iubire, iertare, speranță.

Oare de ce nu putem înlătura acest val de egoism vizibil în ochii noștri? Pentru că suntem limitați? Nu, ci pentru că suntem indiferenți. Nu știm să apreciem și să respectăm jertfa lui Dumnezeu care a binevoit să calce pe același pământ ca și noi și să ducă o cruce cu proprii săi umeri spre o Golgotă întunecată, pentru ca mai apoi să se umilească până la a muri alături de tâlhari. Am fi noi în stare de un asemenea sacrificiu? Am renunța la confort pentru a vedea cum trăiesc cei pedepsiți de soartă? Am îngropa noi securea răzbunării și i-am spune celuilalt "iartă-mă". Am putea renunța la căutarea unor soluții matematice pentru a explica lucrurile simple, precum zâmbetul unui prieten?

Isuse, tu le-ai făcut, dar noi?

Pr. Claudiu Nedelciu și Eliza Martin


 

lecturi: 11.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat