Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Reflecție: Te caut mereu, sinceritate - medicament miraculos și salvator al vieții mele

Nici nu mai știu de când, dar spre surprinderea mea, mă confrunt cu trista realitate de a purta cu mine în fiecare moment al existenței mele povara unei grave boli, a unui sindrom malefic, ce aduce în "dar" ființei mele obosite mult disconfort, melancolie și tristețe.

După ce mi-am făcut cu mare atenție toate analizele și tristețea m-a învăluit când am descoperit adevărul tragic despre mine, m-am bucurat totuși când am aflat de existența unui medicament miraculos care ar putea să mă vindece pe deplin. Din acel moment viața mea s-a schimbat radical, pentru că în locul întunericului existent de atâta timp, în ființa mea încercată s-a aprins în sfârșit flacăra speranței.

Deși am găsit miraculosul medicament atât de dorit și voit de mine, îl caut mereu și-l vreau așa de mult. Așa cum nici un medic iscusit nu mi-a găsit sindromul ce-l purtam de atâta timp cu mine, tot așa în nici o farmacie din toată lumea nu am găsit miraculoasa pastilă care să-mi aducă sănătatea mult dorită. Și totuși, a venit și acea zi atât de așteptată de mine, zi salvatoare și binecuvântată de Dumnezeu, când, după multe analize și evaluări, în sfârșit am întâlnit Medicul specialist. La vizita de dimineață de la ora 6.00, când m-am prezentat în fața lui la consult, dintr-o dată am avut o iluminare, am văzut ca într-o oglindă propria ființă chinuită de scârbosul sindrom provocator de groază și întuneric, era sindromul nesincerității. Și nu numai atât, minunatul și iscusitul Medic mi-a indicat și medicamentul salvator existent chiar în inima mea - sinceritatea. De atunci, caut cu ardoare acest medicament atât de miraculos și-l vreau nespus de mult.

Sinceritate, medicament miraculos și salvator al existenței mele, în sfârșit te-am găsit în diminețile senine petrecute în fața divinului medic.

Sinceritate, floare atât de scumpă și dragă inimii mele, sper să te cuceresc în acest Post Mare și să mă bucur până-n veșnicie de parfumul divin emanat de tine. Te-am căutat cu ardoare și te-am iubit sincer, chiar și atunci când te-am trădat și-am preferat drumul ambiguității sterile. Vreau să te port mereu în inima mea, pentru că fără tine, viața mea e un calvar insuportabil.

Sinceritate, cât de minunată și cât de frumoasă ești! Te-am văzut și te-am admirat în copilul pe care l-am întâlnit și m-a salutat zâmbindu-mi angelic. Te-am întâlnit în frământările și căutările acelui tânăr îngândurat, care m-a întrebat: "Ce este viața?"

Cât de tandră și minunată ești, sinceritate! Te-am observat și te-am admirat în lacrimile celor doi soți aflați în rugăciune pentru familia lor. Te-am întâlnit în gestul fin de caritate al surorilor care-l slujesc pe Cristos în orfelinate, case de bătrâni sau spitale. Te-am întâlnit în acel "mulțumesc" spus de bătrânul aflat pe patul suferinței și al neputinței, mulțumesc spus cu mult respect după ce l-a primit pe Isus euharisticul în ființa lui.

Sinceritate, scumpă și gingașă floare, vreau să mă întâlnesc cu tine mereu, în orice gând, sentiment, dorință și faptă. Floare aleasă a inimii mele, rămâi pentru totdeauna cu mine, căci cu tine vreau să merg în veșnicie.

Post sfânt și binecuvântat de Domnul!

Pr. Toma Encuță


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat