Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Răducăneni: Zi de reculegere pentru tineri

În Parohia Răducăneni, luni, 4 februarie 2008, a avut loc o zi de reculegere și formare, organizată la Casa Nazaret de către surorile din Congregația "Slujitoarele Duhului Sfânt" și pr. vicar Eduard Patrașcu. Au participat 47 de tineri. Această zi a fost condusă de sora Davida în colaborare cu celelalte surori și cu părintele Edi. Tema acestei zile a fost prietenia.

A fost o zi deosebită, deoarece cred fiecare din cei prezenți a reușit să conștientizeze și să înțeleagă adevărata valoare a prieteniei.

Prietenia este un dar și totodată o valoare care ne atrage. Nu putem rămâne singuri în viață, deoarece omul a fost creat din iubire și trebuie să dăruiască și celui apropiat iubirea necesară. Prietenia nu se naște într-o zi, este nevoie de timp.

Tineri de azi nu reușesc să dea o valoare acestei realități numite prietenie. De ce? Pentru că datorită atâtor influențe și tentații la care sunt expuși în societatea de azi, tinerii mereu doresc să cunoască ceva nou, poate altceva decât ceea ce le-ar fi de folos. Datorită acestor tentații de care tinerii mereu sunt influențați, ajung la un moment dat să nu mai reușească să înțeleagă care este scopul lor sau pentru ce luptă; uneori nu reușesc din această cauză să distingă ceea ce este bun de ceea ce nu este. Așa cum Dumnezeu a creat lumea treptat, de ce oare tinerii nu au capacitatea de a aștepta momentul potrivit pentru a trăi unele experiențe?

Avem nevoie de un prieten, deoarece dorim să fie o oglindă pentru noi, simțim uneori nevoia de siguranță.

De ce prietenia este dificilă? Pentru că se naște între oameni și pentru că trebuie să crească, deci să se transforme, iar această transformare doare. Avem uneori așteptări pe care celălalt nu le poate îndeplini, iar alteori nu putem dărui mai mult decât celălalt are nevoie. Prietenia este și trebuie să fie în continua creștere.

S-au împărtășit destul de interesant părerile în discuțiile care în grupurile mici, iar apoi au fost puse în comun cu toții.

Un moment deosebit a fost cel al sfintei Liturghii unde am cântat și ne-am rugat împreună, celebrând Liturghia pentru prietenie. Încheierea acestei zilei a fost deosebită, deoarece se vedea pe chipul fiecăruia seninătatea și zâmbetul de care mulți tineri duc lipsă.

Ancuța Roca

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 4 februarie: Răducăneni: Zi de reculegere pentru tineri


 

lecturi: 8.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat