Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia Tg. Trotuș

Sărbătoarea "Întâmpinarea Domnului" în ziua de 2 februarie 2008 a coincis cu vizita pastorală pe care PS Petru Gherghel, episcop de Iași, a făcut-o în comunitatea noastră din Tg. Trotuș. Și noi, asemenea bătrânului Simeon care l-a recunoscut în acel prunc pe Fiul lui Dumnezeu, l-am recunoscut pe Excelența sa ca un adevărat păstor al diecezei și comunității noastre.

Credincioșii parohiei noastre îmbrăcați în haine de sărbătoare, împreună cu pr. paroh Anton Mărăndescu și confrații preoți vicari: pr. Gabriel Dancă și pr. Gheorghiță Farcaș, precum și în prezența autorităților locale, reprezentate de primarul Anton Ion și de viceprimar, l-au întâmpinat pe PS Petru Gherghel care a ajuns în comunitatea noastră împreună cu pr. cancelarius Lucian Păuleț și pr. penitentiarus magnus Isidor Mocanu.

Vizita canonică a început cu un mesaj de credință și speranță că Dumnezeu este prezent în viața noastră și rămâne cu noi chiar și atunci când suntem încercați. A urmat rugăciunea Rozariului și după aceea sfânta Liturghie în cadrul căreia s-au sfințit lumânările.

Duminică, 3 februarie, Preasfințitul a luat contact cu realitatea comunității noastre fie prin celebrarea sfintelor Liturghii la Tg. Trotuș și în comunitatea de la Caraclău, fie prin ascultarea sfintelor spovezi, fie prin întrunirea pe care a avut-o cu copii și tinerii și cu membrii din comitetul bisericesc.

După Liturghia de seară am primit binecuvântarea euharistică învrednicindu-ne astfel de indulgența plenară pe care Dumnezeu o oferă cu prilejul vizitei canonice.

Am conștientizat mai mult ca oricând că rolul unui păstor este acela de a fi aproape de bucuriile și necazurile prin care trec credincioșii lui, de a reaprinde în sufletele poporului lui Dumnezeu credința, speranța și iubirea creștină.

Se cuvine să-i mulțumim lui Dumnezeu pentru momentele de har și binecuvântare pe care le-am trăit împreună cu episcopul nostru Petru Gherghel în sărbătoarea Sfântul Blaziu.

Pr. Anton Mărăndescu, OFM Conv.

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 2-3 februarie: Vizită pastorală în Parohia Tg. Trotuș


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat