Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Mesaj de condoleanțe la moartea ep. Sebastian Kräuter

Alăturându-se celor care și-au exprimat regretul față de decesul Excelenței sale PS Sebastian Kräuter, episcop emerit de Timișoara, în al 86-lea an al vieții, al 62-lea an al preoției sale și al 18-lea an al episcopatului său, la 29 ianuarie 2008, PS Petru Gherghel, episcopul Diecezei de Iași împreună cu ep. auxiliar de Iași, PS Aurel Percă transmit un mesaj de condoleanțe Excelenței sale Martin Roos, episcopul romano-catolic de Timișoara. Vineri, 1 februarie 2008, începând cu ora 11.00, au loc funeraliile episcopului răposat la Timișoara, la care participă și episcopul Petru Gherghel.

* * *

Excelenței sale Martin Roos
episcop romano-catolic de Timișoara

Preasfinția voastră,

Vestea morții venerabilului episcop Sebastian Kräuter ne-a îndurerat pe toți. În comuniune de credință și de iubire vă exprimăm Preasfinției voastre, clerului din Dieceza de Timișoara, poporului credincios care l-a stimat și prețuit, precum și rudelor Excelenței sale care i-au stat alături pe parcursul anilor de suferință, sentimentele noastre de regret pentru pierderea suferită și condoleanțele noastre pe care la însoțim cu rugăciuni fierbinți pentru odihna și fericirea sufletului său.

Cunoscut de toți ca un adevărat părinte, om al rugăciunii și al studiului, mare cunoscător al dreptului canonic și predicator înfocat și convingător, el ne va rămâne, prin amabilitatea și disponibilitatea sa, ca un exemplu de păstor ce și-a iubit turma și s-a oferit necontenit pentru ea.

Anii grei ai dictaturii, încercările vieții nu l-au oprit din zel și din muncă, din contra l-au oțelit și întărit, iar ultimii ani de suferință l-au apropiat tot mai mult de bunul păstor care a venit să se ofere și să-și dea viața pentru toți.

Îl păstrăm în amintire, ne unim în rugăciune cu întreaga Dieceză de Timișoara și, încercând să stăm alături de el în ziua funeraliilor împreună cu Preasfinția voastră și tot clerul Banatului catolic, vă prezint gândurile mele însoțite de cele ale episcopului nostru auxiliar Aurel și ale tuturor celor care l-au cunoscut și prețuit, vă asigur de solidaritatea noastră în rugăciune și trăim speranța că Domnul vieții îi va dărui bucurie și răsplată veșnică.

Requiescat in pace!

Iași, 31.01.2008

PS Petru Gherghel,
episcop de Iași

* * *

A trecut la Domnul PS Sebastian Kräuter, episcop emerit de Timișoara


 

lecturi: 23.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat