Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Traian (Caritas): Managementul voluntarilor

În organizarea Centrului Diecezan Caritas din Iași, în zilele de 25 și 26 mai 2007 a avut loc la Casa Misionarilor Verbiți din Traian întâlnirea de discuții pe tema "Managementul voluntarilor". Au fost prezenți 16 participanți din diverse parohii: Siret (SV), Mărgineni (BC), Hălăucești (IS), Tomești (IS), Barați (BC), Onești (BC), Mircești (IS), Roman (NT).

Aceasta întâlnire face parte din seria de întâlniri propusă de Centrul Diecezan Caritas Iași prin care se dorește formarea viitorilor posibili voluntari adulți din comunitățile noastre precum și deschiderea unei posibilități de dialog între diversele instituții care acționează în Dieceza de Iași pentru promovarea carității, dreptății și solidarității creștine.

Se apropie cu pași repezi ziua în care va fi posibil să accesăm fondurile structurale și cei care sunt organizați vor avea posibilitatea să se implice în dezvoltarea propriilor comunități. Acest demers al Centrului Diecezan Caritas Iași urmărește tocmai acest lucru: ca noi să fim cei organizați, să funcționăm ca o structură unitară, ca o echipă.

Programul zilelor a cuprins o sesiune de intercunoaștere, - moderată de Diana Tamaș, coordonator proiect Caritas -, în care am avut ocazia să cunoaștem motivația prezenței la curs a fiecărui participant, o sesiune de curs, moderată de Corneliu Saranci, în care a fost oferită o imagine de ansamblu asupra noțiunilor de management în general și de management al voluntarilor în particular, o sesiune de lucru în grupe mici de lucru și o sesiune finală în care au fost prezentate concluziile precum și planurile de viitor referitoare la aplicarea în practică a noțiunilor discutate.

Am încercat, ca un adaos al acestui curs, să definim împreună și două noțiuni pe care le utilizăm atât de des, dar care au semnificații diferite pentru fiecare dintre noi:

  • Ce înseamnă Caritate pentru mine?

  • Ce înseamnă a fi voluntar?

Răspunsurile au venit din partea unui participant la curs: "Caritate înseamnă să faci lucruri din iubire și cu iubire, cu disponibilitate și deschidere față de ceea ce faci, față de cei din jur... fără să aștepți ceva în schimb!", iar a fi voluntar înseamnă, în opinia unuia dintre participanți: " A investi în viitorul comunității din care faci parte."

Prin această întâlnire am avut bucuria să cunoaștem oameni minunați care își dedică timpul lor acțiunilor de voluntariat în comunitățile din care fac parte, spre binele aproapelui și întru slava lui Dumnezeu. Faptul că astfel de oameni există ne face să nu ne pierdem speranța de a continua lupta pe care o ducem în numele beneficiarilor noștri cu sărăcia, cu mizeria și cu nevoile de orice natură.

Următorul curs Caritas din cadrul proiectului "ProVocarea la Caritate" este intitulat "Strângere de fonduri în comunitate" și se va desfășura în zilele de 22 și 23 iunie 2007, la Casa Misionarilor Verbiți din Traian.

Cei interesați de un demers comun precum și de a afla informații concrete care să îi ajute în strângerea de fonduri din comunitate, mai au încă posibilitatea să se înscrie.

Diana Tamaș,
coordonator proiect

* * *

Iași (Caritas): Începe programul de formare "Provocarea la caritate!"


 

lecturi: 26.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat