Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Priveghere de Rusalii

O priveghere de rusalii pentru tineri a avut loc sâmbătă, 26 mai 2007, de la ora 21.00, în Parohia "Sfânta Tereza a Pruncului Isus" din Roman, eveniment organizat de către Iosefinii lui Murialdo în colaborare cu parohii din municipiu. Au participat în jur de 200 de tineri, la care s-au adăugat persoane consacrate din oraș și preoții parohi, vicari și adulți.

La această priveghere de Rusalii a fost prezent și părintele Bartolomeu Blaj, originar din Barticești, actual preot misionar fidei donum în Ecuador. Părintele a dat mărturia sa de viață pentru tinerii prezenți, mărturisind experiența sa misionară în Arhidieceza de Guayaquil.

Tinerii au fost profund impresionați de modul de viață al ecuadorienilor și de viața de credință a părintelui, care a răspuns la chemarea lui Dumnezeu, consacrându-se lui și plecând în misiune pentru a da mărturie pentru creștinism, experimentând o profundă și intensă fericire care provine doar dintr-o dăruire totală și radicală pentru Dumnezeu și pentru frați, mai ales cei marginalizați și doritori de a-l cunoaște pe Cristos.

Privegherea de Rusalii a fost cea de a patra ediție organizată pentru tinerii romașcani. Invocarea Duhului Sfânt asupra tinerilor prin rugăciunea celor șapte daruri a avut un rol esențial pentru cei prezenți. Duhul Sfânt are un rol foarte important în Biserica lui Cristos, el o reînnoiește și o călăuzește în orice împrejurare.

De asemenea, tinerii au nevoie de inspirația Duhului pentru ca fiind iluminați să înainteze în larg împreună cu corabia lui Petru, trăind o viață exemplară pentru cei din jur, animată de iubirea lui Dumnezeu față de noi. Focul, în jurul căruia s-a organizat Privegherea de Rusalii, ce îl simbolizează pe Duhul Sfânt, a fost pentru tineri un mijloc pentru a înțelege mai bine misiunea celei de-a treia persoane dumnezeiești în lumea de astăzi. Așa cum focul iluminează noaptea, la fel Duhul Sfânt iluminează persoana umană pe parcursul vieții.

Momentul de rugăciune ce a fost încununat de numeroase cântece s-a încheiat cu bucuria comuniunii celor prezenți dar și cu o înghețată, ca mulțumire pentru clipele minunate petrecute împreună, în adorație, cântări de laudă și rugăciuni de invocare a Spiritului Sfânt.

Comunitatea Iosefină din Roman


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat