Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Roman: Sfințire de biserică

Consacrarea altarului și sfințirea bisericii "Isus, Bunul Păstor" din Roman au avut loc duminică, 29 aprilie 2007, în Duminica Bunului Păstor.

Liturghia, care a început la ora 10.30, a fost prezidată de PS Petru Gherghel. Alături de Excelența sa au concelebrat PS Anton Coșa, episcop de Chișinău, și PS Cornel Damian, episcop auxiliar de București. Au mai participat aproape 60 de preoți, credincioși din comunitatea respectivă și din cele învecinate.

Tânăra comunitate din Roman, "Isus, Bunul Pastor", a trăit duminică, 29 aprilie, în Duminica Bunului Păstor, un eveniment istoric: consacrarea altarului și sfințirea bisericii. Încă de la primele ore ale zilei credincioșii din comunitățile învecinate au început să sosească la sărbătoare. Încetul cu încetul s-au strâns peste 3.800 de credincioși, care așteptau în rugăciune solemnitatea consacrării altarului și a sfințirii bisericii.

La ora 10.10 episcopii au sosit la mănăstirea fraților capucini. I-au întâmpinat părintele paroh, cei 57 de preoți și credincioșii prezenți.

De acolo, la 10.20 s-a plecat în procesiune spre biserică. Aici, după salutul episcopului și cuvântul de început al părintelui paroh, episcopul a sfințit zidurile bisericii, după care s-a tăiat panglica și s-a intrat în procesiune în biserică.

După proclamarea lecturilor și a evangheliei a urmat predica PS Cornel Damian, care a vorbit despre păstorul cel bun, Isus, și despre importanța evenimentului trăit de credincioși.

A urmat consacrarea altarului, ungerea lui cu sfânta crismă iar sub altar s-au depus relicvele a doi sfinți și a doi fericiți: a sfântului Padre Pio, a sfintei Maria Bertilla Boscardin, a fericitului Ieremia și a fericitului Ioan Farina.

În final, episcopul a mulțumit părintelui paroh Francisc Fărcășel pentru efortul depus și i-a dăruit în semn de prețuire crucea sinodală. Părintele Francisc Fărcășel, la rândul lui, a mulțumit celor prezenți la sărbătoare și tuturor celor care au făcut ca într-un timp atât de scurt de aproape doi ani, această comunitate să aibă o biserică atât de frumoasă.

Gabriel Ghiuzan

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 29 aprilie: Roman: Consacrarea altarului și sfințirea bisericii "Isus, Bunul Păstor".


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat