Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Bacău: Întâlnirea zonală Ziua Copiilor din AC

Pentru copiii din Acțiunea Catolică, momentul de sâmbătă, 21 aprilie 2007, a constituit posibilitatea unei întâlniri în bucurie, prin ceilalți, cu Isus. Astfel, Ziua Copiilor, eveniment organizat pe zona Bacău, de către Acțiunea Catolică, pentru a doua oară, a avut loc la Oratoriul "Don Bosco".

La această întâlnire au participat, din cadrul Acțiunii Catolice, 256 de copii însoțiți de 61 de animatori, din 10 parohii. Membrilor din Acțiunea Catolică s-u alăturat și copiii din parohiile simpatizante: Galbeni și Comănești, și grupul "Amicii lui Dominic Savio" (ADS). Tema întâlnirii a fost: "Și noi suntem martori ai prezenței lui Cristos".

La fel ca și anul trecut, obiectivele întâlnirii au fost:

  • pregătirea pentru Sărbătoarea Copiilor, organizată la nivel diecezan

  • consolidarea legăturii dintre copiii și animatorii A.C. din zona Bacău

  • participarea unui număr mai mare de copii la o astfel de manifestare.

Încă de dimineață, copiii au fost întâmpinați cu multă voie-bună. La ora 10.00 a avut loc deschiderea oficială a întâlnirii, care a cuprins rugăciunea și salutul de bun-venit. Pentru a ne introduce în tematica zilei, copiii din parohiile: Bacău ("Fericitul Ieremia"), Barați, Florești, Moinești și Mărgineni au prezentat diferite scenete. Astfel, participanții i-au însoțit pe apostoli atât pe drumul spre Emaus, cât și spre Ierusalim.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de asistenții spirituali ai Acțiunii Catolice, pr. Felix Roca și pr. Tiziano Baracco, împreună cu pr. Sergio dall`Antonia, din comunitatea saleziană. În cadrul predicii, pr. Felix Roca, responsabil în cadrul Oficiului pentru Pastorația Tinerilor, Copiilor și Asociațiilor, a subliniat menirea pe care o au atât părinții, profesorii, cât și animatorii, în a da mărturie despre Cristos, prin exemplu personal, în fața copiilor. Asemenea ucenicilor din Emaus, noi toți suntem martori ai învierii lui Isus, dar și ai prezenței continue în sfânta Euharistie, și avem datoria de a-l mărturisi și celorlalți.

"Marele joc" organizat după-amiază a facilitat întâlnirea copiilor cu Isus, prin intermediul jocurilor tematice (ștafeta ministranților, ștafeta "pâine și vin", traversarea râului, ghidul pentru orbi etc.). Din dorința de a-și completa fișa în formă de inimă, fiecare copil a fost invitat să identifice toate "prezențele lui Isus": în sfânta Euharistie, în aproapele/fratele, în cuvântul Domnului, în sfânta Preoție și în comunitatea adunată în numele lui.

Doar cine dobândea toate semnele pe fișa sa personală, era cu adevărat un "martor al prezenței sale" și avea dreptul să meargă la secretariat pentru a-și depune propriul nume în cutia "martirilor adevărați". Acest lucru oferea posibilitatea de a fi extras pentru premiul final!

Ziua Copiilor s-a încheiat cu mesajul părintelui Felix, care a lansat invitația de a participa în ziua de 2 iunie la Sărbătoarea Copiilor de la Răchiteni și ne-a îndemnat să mărturisim și celorlalți mesajul cuvântului la care am fost martori.

Gabriela Șolot și Claudia Benchea

* * *

Mai multe imagini de la acest eveniment puteți vedea în Albumul foto: 21 aprilie: Bacău: Întâlnirea zonală Ziua Copiilor"


 

lecturi: 22.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat