Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

E nevoie și de semnătura ta

A început campania de strângere de semnături pentru protejarea catedralei "Sfântul Iosif" din București. Cei din Moldova care doresc să se semneze pot lua legătura cu cea mai apropiată parohie catolică până la 7 mai.

După mai multe acțiuni (rugăciune, post, protest, sensibilizarea opiniei publice, scrisori și memorii adresate autorităților din țară și străinătate etc.) În toate diecezele au fost trimise sau vor fi trimise formulare (prin părinții decani) pentru a fi strânse asemenea semnături. Formularul (alăturat) trebuie completat cu numele și prenumele semnatarului, domiciliul, codul numeric personal, data și semnătura).

Semnăturile se strâng în vederea stopării construirii imobilului cu patru subsoluri și 19 etaje din vecinătatea catedralei "Sfântul Iosif" din București și care afectează rezistența construcției catedralei.

Senatul României a adoptat Hotărârea nr. 40/2006, din 9 noiembrie 2006, prin care cerea Guvernului României următoarele: 1. Oprirea de îndată a lucrărilor construcției. În termen de 15 zile să întocmească un proiect de lege pentru exproprierea terenului pe care se construiește imobilul; 2. Exproprierea se va efectua în interes public, cu despăgubirea investitorului; 3. Ministerul Public (Parchetul General) va cerceta aspectele de legalitate ale autorizației de construcție, spre a stabili, dacă e cazul, răspunderea vinovaților.

Cu toate că această hotărâre a Senatului a fost publicată în Monitorul oficial din 17 noiembrie 2006 cei în drept nu au răspuns, iar construirea imobilului nu a încetat, ci, din contră, a avansat.

Semnăturile vor să sensibilizeze guvernul și autoritățile române, mai ales al justiției, de a rezolva această problemă deosebită și de a pune în aplicare hotărârea Senatului.

Modelul de tabel cu lista de semnături poate fi descărcat, în format Word.


 

lecturi: 18.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat