Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Vizită pastorală în Parohia "Sf. Francisc de Assisi" din Rotunda

PS Petru Gherghel în perioada 21-22 aprilie 2007 a efectuat vizita pastorală în Parohia "Sf. Francisc din Assisi" din Rotunda.

Parohia Rotunda a avut bucuria de a-l avea în mijlocul ei, de mai multe ori, pe PS Aurel Percă, episcop auxiliar, cu ocazia administrării sacramentului Mirului.

După mai mulți ani însă, cu emoție și bucurie, am primit în Parohia "Sf. Francisc din Assisi" din Rotunda pe Excelența sa Petru Gherghel, episcop al Diecezei de Iași, cu ocazia vizitei pastorale efectuate în zilele de 21 și 22 aprilie 2007.

Sâmbătă seara, credincioșii adunați în fața bisericii l-au întâmpinat împreună cu părintele paroh și cu reprezentanții autorității civile locale. Împreună am intrat în biserică, unde, recitând sfântul Rozariu, am încredințat această vizită canonică mijlocirii preacuratei Fecioare Maria.

A doua zi, în cadrul sfintei Liturghii solemne de la ora 10.00, am trăit din plin experiența prezenței lui Cristos înviat din morți, în cuvântul sacru, în sfânta Euharistie și, de data aceasta, în prezența reprezentantului său direct. Am primit cu atenție și convingere îndemnul Excelenței sale de a rămâne și pe viitor alături de Isus înviat din morți și de a avea curajul să-l mărturisim și altora asemenea apostolilor.

Întâlnirea cu copiii și tinerii, îndată după sfânta Liturghie, a fost apropiată și spontană. Iconița-amintire a sinodului, pe care a primit-o fiecare de la Preasfințitul, le va aduce aminte de cuvintele Excelenței sale: Voi sunteți "primăvara și viitorul Bisericii!".

După o scurtă întrevedere cu comitetul bisericesc, cu privire la unele probleme referitoare la buna desfășurare a activității pastorale și administrative a comunității parohiale, a urmat sfânta Liturghie de seară, adorația la preasfântul sacrament și binecuvântarea finală, împreună cu indulgența acordată tuturor acelora care au participat în cadrul acestei întâlniri și la sfintele sacramente. Excelența sa și preoții care l-au însoțit au împărțit cu generozitate iertarea lui Dumnezeu în cadrul sacramentului reconcilierii.

Ne-am despărțit de Excelența sa Petru Gherghel, episcopul diecezei noastre, mulțumindu-i pentru vizita făcută și asigurându-l că ea va fi pentru noi nu doar o amintire, ci și o adevărată însuflețire a credinței și a comuniunii noastre cu superiorii Bisericii locale.

Pr. Iosif Martin


 

lecturi: 30.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat