Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Kolping: A apărut revista Accent

A apărut un nou număr al revistei Accent, o publicație editată de Organizația Kolping România. Această revistă este o prezentare a principalelor acțiuni, interne și internaționale, desfășurate în cadrul Organizației Kolping. Are formatul A4 și conține 20 de pagini, având ISSN 1582-6570.

În editorialul acestui număr este exprimată bucuria simțită pentru semnalele "pozitive primite la sfârșitul anului trecut în urma publicării" acestei reviste, după cum formulează semnatarul editorialului, Eduard Dobre. Tot aici sunt aduse mulțumiri celor care au contribuit la acest nou număr, este adresată o provocare sub forma unei invitații pentru noi colaboratori și cunoaștem modul de percepție al lumii din partea membrilor din Organizația Kolping și modul de relaționare, între ei și cu alții: "Între membrii Kolping există o legătură mai profundă și o altă înțelegere a lucrurilor și faptelor, decât una superficială și legată numai de aparențe", amintind astfel de îndrumarea fondatorului acestei organizații, Adolph Kolping.

Revista mai cuprinde predica Mons. Alois Schröder, präeses în Kolping Europa, în cadrul Liturghiei de la Adunarea Continentală a Organizației Kolping Europa de la Brașov, din 21 octombrie 2006, în care această organizație este prezentată drept o "rețea a iubirii"; un articol despre noua alegere a prof. univ. dr. Hans-Gert Pöttering în funcția de președinte al Parlamentului European; o reflecție de la sesiunea de discuții cu privire la aderarea României la Uniunea Europeană și consecințele acesteia, desfășurată la Kassel, Germania, în perioada 2-6 februarie 2007; gânduri asupra acțiunilor realizate de membrii organizației (acțiuni de Advent, vizite la case de copii, împărțirea de cadouri de Crăciun, asistența și sprijinul adus aproapelui); un articol despre o piesă de teatru pe tema migrației populației băcăuane; apariția unei noi familii Kolping la Oradea; întâlniri între membrii Kolping și locuri de recreere; prezentarea casei Kolping din Sighișoara, acțiuni din cadrul familiei Kolping din Fărăoani; știri din Organizația Internațională Kolping și din cea internă; gânduri de Paști aparținând Mons. Axel Werner, präeses general al Organizației Internaționale Kolping.

Adresa redacției: Str. Alexandru Petőfi, nr. 27, 500107-Brașov; e-mail: office@kolping.ro, www.kolping.ro.

Iulian Roca


 

lecturi: 44.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat