Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Viețile sfinților


adevăratele modele de viață se găsesc aici


 VIAȚA DIECEZEI 

Izvoarele: Calea crucii în natură

În prima zi din Săptămâna Sfântă, duminica intrării Domnului nostru Isus Cristos în Ierusalim, duminică în care am sărbătorit și Ziua Mondială a Tinerilor - la nivel parohial, după cum s-a stabilit în cadrul ultimului consiliu zonal AC, peste 550 de tineri și adulți din 17 parohii din jurul Romanului au meditat împreună patima și moartea mântuitorului, într-un cadrul natural, destinat unei astfel de celebrări, pe colinele dimprejurul capelei de la Izvoarele (Iași).

Viață și entuziasm... doar două din atributele ce iradiau pe chipul celor care, încă de la 12.30, coborau pe drumul care duce spre capela de la Izvoare, fiind întâmpinați de "acționari" din Parohia Săbăoani cu ramuri de salcie pe care erau legate răvașe cu diferite mesaje luate, în cea mai mare parte, din textele biblice citite pe parcursul Postului Mare.

La ora 13.50 fiecare parohie a avut ocazia de a-și face simțită prezența, în cadrul cuvântării de bun venit, iar în jurul orei 14.00 am început Calea crucii, cu ochii ațintiți spre dealuri, mâinile împreunate, gândul la suferințele îndurate pentru noi de mântuitorul neamurilor, aprofundând o meditație a papei Benedict al XVI-lea.

Pe tot parcursul orei de rugăciune, tinerii din Săbăoani au animat, cu ajutorul unei scenete sugestive, fiecare din actele marelui mister, iar fundalul muzical, asigurat, de asemenea, de parohia organizatoare, a contribuit la o mai bună dispunere sufletească a celor prezenți.

În finalul celebrării a avut loc și o scurtă întâlnire cu responsabilii parohiali AC din zona Roman, iar participanții au plecat spre localitățile lor cu dorința de a trăi această Săptămână Sfântă dăruind din iubirea pe care ne-a dat-o Domnul nostru și ascultând îndemnul Sfântului Părinte: "Tu, Doamne, ai acceptat soarta bobului de grâu care moare pentru a aduce mult rod" (In 12,24). Tu ne îndemni să te însoțim pe Calea crucii, vrei să ne conduci pe calea bobului de grâu ... Ajută-ne ca, însoțindu-te pe calea bobului de grâu, să găsim în «pierderea vieții» calea dragostei, calea care cu adevărat ne dă viață, viața din plin (In 10,10) ajută-ne să străbatem calea ta cu inima, cu pașii concreți ai vieții de zi cu zi".

La celebrare au participat, pe lângă mulțimea de laici, pr. Mihai Blaj, pr. Antonio Ferrari, asistentul spiritual al ACT din Roman, alți patru asistenți spirituali ai grupurilor parohiale, câțiva seminariști, surori și frați din diverse congregații din jurul Romanului.

Daniela Chelaru


 

lecturi: 12.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat