Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Izvoare-Bacău: Spiritul de sacrificiu mai este o valoare pentru tânărul de astăzi?

Tema "Spiritul de sacrificiu mai este o valoare pentru tânărul de astăzi" a adunat un număr de 70 de tineri în ziua de 24 martie 2007 la Mănăstirea "Sf. Monica" Izvoare, Bacău. Tinerii prezenți au venit parohiile Bacău-centru și Bacău-"Sf. Cruce", Izvoare, Barați, Mărgineni, Berzunți, Răchiteni, Luncași, Sagna. Ziua a fost trăită cu entuziasm de către tinerii participanți, fiind animată de pr. Gică Păuleț, augustinian asumpționist, și de sr. Agneza Fodor și sr. Marinela Hazu, oblate asumpționiste.

Aici am aflat de "generațiile de sacrificiu" din timpul comunismului și am conștientizat faptul că astăzi în general sacrificiul nu mai este acceptat de oameni în viața lor, mai ales de tineri. Mentalitatea societății influențează mult ierarhia de valori a oamenilor, prin urmare si spiritul de sacrificiu care din fericire mai este încă prezent în unele inimi.

Un bun exemplu de spirit de sacrificiu ne-a fost prezentat prin mărturia vieții a doi tineri. Aceștia acordă timp și spațiu activităților de voluntariat în centre de copii, vizitând bolnavii și pe cei din penitenciar. Au mărturisit că au fost numiți "nebuni" de către cei din jur, însă credința lor în Isus Cristos, care și-a dat viața și pentru ei, le-a dat forță de a continua.

Dar ce fel de sacrificiu așteaptă Dumnezeu de la noi tinerii? El dorește să avem mai întâi o inimă curată, să ne dăruim din inimă pentru cei din jur, în lucrurile cele mai banale ale vieții, fără a aștepta primirea unei recompense.

Din experiența împărtășită de tinerii prezenți, ne-am dat seama că sacrificiul există în viața tinerilor; uneori este o faptă voluntară sau involuntară, dar care poate da roade neașteptate. Ceea ce ne rămâne nouă de făcut este de a privi mereu la Cristos, la exemplul lui de dăruire totală pentru noi, chiar dacă nu a fost și nu este înțeles și acceptat de mulți, la ceea ce a schimbat în lume viața sa și la rândul nostru să fim lumină și sare pentru lumea în care trăim.

Iolanda Budău


 

lecturi: 14.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat