Anul pastoral
2023‑2024

Sinod
2021-2024

RADIO ERCIS FM
ERCIS FM
În Dieceza de Iași
Librărie on-line


comandă acum această carte prin librăria noastră virtuală
Imitațiunea lui Cristos


la fiecare click
o altă meditație


 VIAȚA DIECEZEI 

Intențiile pentru apostolatul rugăciunii 2007

Ianuarie

Intenția generală: Pentru ca în timpul nostru, marcat din păcate de multe episoade de violență, păstorii Bisericii să continue a arăta inimii fiecărei persoane calea păcii și a înțelegerii între popoare.

Intenția misionară: Pentru ca Biserica în Africa să devină un martor tot mai autentic al veștii celei bune a lui Cristos și să se angajeze în fiecare națiune pentru a promova reconcilierea și pacea.

Februarie

Intenția generală: Pentru ca bunurile pământești, dăruite de Dumnezeu pentru toți oamenii, să fie folosite cu înțelepciune și conform criteriilor de dreptate și solidaritate.

Intenția misionară: Pentru ca lupta împotriva bolilor și a marilor epidemii în lumea a treia să găsească în spirit de solidaritate o tot mai generoasă colaborare din partea guvernelor tuturor națiunilor.

Martie

Intenția generală: Pentru ca tot cuvântul lui Dumnezeu să fie din ce în ce mai mult ascultat, contemplat, iubit și trăit.

Intenția misionară: Pentru ca preocuparea responsabililor tinerelor Biserici să fie constantă în a forma cateheții, animatorii și laicii angajați în slujirea evangheliei.

Aprilie

Intenția generală: Pentru ca, lăsându-se iluminat și călăuzit de Duhul Sfânt, fiecare creștin să răspundă cu entuziasm și fidelitate chemării universale la sfințenie.

Intenția misionară: Pentru ca numărul vocațiilor la preoție și la viața consacrată în America de Nord și în țările Oceanului Pacific să crească pentru a răspunde astfel exigențelor pastorale și misionare ale acelor populații.

Mai

Intenția generală: Pentru ca, urmând exemplul Fecioarei Maria, fiecare creștin, mereu atent la semnele Domnului în propria viață, să se lase călăuzit de cuvântul lui Dumnezeu.

Intenția misionară: Pentru ca în teritoriile de misiune să nu lipsească formatorii buni și iluminați în seminariile superioare și în institutele de viață consacrată.

Iunie

Intenția generală: Pentru ca Domnul să-i protejeze pe marinari și pe toți cei care sunt implicați în activități maritime.

Intenția misionară: Pentru ca Biserica în Africa de Nord să dea mărturie, cu prezența și faptele sale, despre iubirea lui Dumnezeu față de orice individ și popor.

Iulie

Intenția generală: Pentru a face posibil ca toți cetățenii, individual sau în grup, să participe în mod activ la viața și la administrarea bunurilor publice.

Intenția misionară: Pentru ca fiind conștienți de propria îndatorire misionară, toți creștinii să ajute în mod activ pe toți cei care sunt angajați în evanghelizarea popoarelor.

August

Intenția generală: Pentru ca toți cei care traversează momente de dificultate interioară și de încercare să găsească în Cristos lumina și sprijinul care să-i conducă la descoperirea fericirii autentice.

Intenția misionară: Pentru ca Biserica în China să dea mărturie de o tot mai mare coeziune internă și să poată manifesta comuniunea efectivă și vizibilă cu succesorul lui Petru.

Septembrie

Intenția generală: Pentru ca Adunarea Ecumenică de la Sibiu (România) să contribuie la creșterea unității între toți creștinii, pentru care Isus Cristos s-a rugat la ultima Cină.

Intenția misionară: Pentru ca, aderând cu bucurie la Cristos, toți misionarii să depășească dificultățile pe care le întâlnesc în viața cotidiană.

Octombrie

Intenția generală: Pentru ca toți creștinii care se află în minoritate să aibă forța și curajul de a trăi credința și de a persevera în a o mărturisi.

Intenția misionară: Pentru ca Ziua Mondială a Misiunilor să fie ocazia propice pentru a trezi o tot mai profundă conștiință misionară în fiecare persoană botezată.

Noiembrie

Intenția generală: Pentru ca toți cei care se dedică cercetărilor medicale și cei care sunt angajați în activitățile legislative să păstreze mereu un profund respect pentru viața umană de la început până la împlinirea sa naturală.

Intenția misionară: Pentru ca în Peninsula Coreeană să crească spiritul de reconciliere și de pace.

Decembrie

Intenția generală: Pentru ca societatea umană să fie promptă în a avea grijă de toți cei care sunt bolnavi de Sida, în special de copii și femei și pentru ca Biserica să-i facă să simtă iubirea lui Dumnezeu.

Intenția misionară: Pentru ca întruparea Fiului lui Dumnezeu pe care Biserica o sărbătorește solemn la Crăciun să ajute popoarele de pe continentul asiatic să recunoască în Isus pe trimisul lui Dumnezeu, unicul Mântuitor al lumii.

Vatican, 31 decembrie 2005

Benedict al XVI-lea

Traducere de Mariana Gherghu


 

lecturi: 10.



Urmărește ercis.ro on Twitter
Caută pe site

Biblia on-line

Breviarul on-line


Liturgia Orelor
Magisteriu.ro


Documentele Bisericii
ITRC "Sf. Iosif"


Institutul Teologic Iași
Vaticannews.va


Știri din viața Bisericii
Catholica.ro


știri interne și externe
Pastoratie.ro


resurse pentru pastorație
Profamilia.ro


pastorația familiilor
SanctuarCacica.ro


Basilica Minor Cacica
Centrul de Asistență Comunitară "Sfânta Tereza de Calcutta"

Episcopia Romano-Catolică de Iași * Bd. Ștefan cel Mare și Sfânt, 26, 700064 - Iași (IS)
tel. 0232/212003 (Episcopie); 0232/212007 (Parohie); e-mail: editor@ercis.ro
design și conținut copyright 2001-2024 *  * toate drepturile rezervate * găzduit de HostX.ro * stat